Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

Estrenen a Lleida un servei de mediació amb psicòlegs gratuït

Les sessions informatives estaran dirigides per psicòlegs i psicòlogues mediadors
Imatge d'un grup de psicòlegs de Lleida
Té l’objectiu de resoldre conflictes a través de les mediacions | LleidaDiari.cat

La ciutat de Lleida ha inaugurat aquest dilluns el Servei d'Informació Mediadora (SIM). Es tracta d'un servei que està ubicat a la delegació territorial Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) a Lleida i que té per objectiu ajudar a resoldre conflictes a través de la mediació. El servei estarà disponible cada tercer dilluns de mes des de les 17.00 a les 19.00 hores.

 

El servei posa a l'abast de la ciutadania la informació necessària perquè opti a fer una mediació en qualsevol situació conflictiva. Les sessions informatives del SIM són gratuïtes i les condueixen psicòlegs i psicòlogues mediadors, que assessoren gratuïtament sobre qualsevol dels àmbits en què es puguin resoldre conflictes: familiar, mercantil, laboral, empresarial, salut, comunitari, escolar, herència, etc. Després de realitzar la sessió informativa, o en qualsevol altre moment, el mateix psicòleg o psicòloga pot formalitzar la sol·licitud de mediació.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Des de la delegació territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), s'ha treballat durant el darrer any per aconseguir un grup de treball en mediació amb tres col·legiats: Aida Ribes, que actua com a coordinadora, Sonia García i Antonio Alcántara. Aquest grup s'ha integrat a la secció d'Alternatives a la Resolució de Conflictes (ARC), presidida per Núria Mestres.

 

Grup de Treball en mediació

La finalitat d'aquest grup és vetllar per l'exercici competent de la professió de mediador per part del psicòleg, d'acord amb els estatuts, el codi ètic del COPC, així com el decret 135/2012, de 23 d'octubre, pel qual es regula la mediació en l'àmbit del dret privat. Així, es vol donar resposta a la demanda social de la província de Lleida mitjançant la prestació d'un Servei d'Informació Mediador (SIM), que s'ofereix periòdicament per resoldre dubtes sobre aquesta alternativa als litigis.

 

Objectius del projecte

Establir relacions amb altres grups de treball en mediació de la resta de delegacions territorials de Catalunya, participant en actes formatius i docents.

  

  

relacions sinèrgiques

  

  

mediador

  

  

Dret Privat

 

Els beneficis de la mediació

La professió de psicòleg coneix bé les repercussions que té per a la comunitat, les famílies i els individus mantenir durant molt de temps els conflictes oberts, així com el perjudici de mantenir les relacions a través de la judicialització de la vida quotidiana, trobant sovint una resposta que no consola a ningú.

 

Per aquest motiu, la delegació del COPC a Lleida considera que la tasca del psicòleg resulta especialment afí al camp de la mediació, a mesura que les habilitats de consens estan disponibles com a experts en relacions humanes.

 

Catalunya, pionera en la mediació familiar

Catalunya va tenir la primera llei de mediació familiar de tot l'Estat l'any 2001. Gairebé dues dècades després, la mediació s'ha convertit en una alternativa cada vegada més freqüent. Sovint per exemple en els processos judicials, dues parts en disputa aconsegueixen arribar, de forma voluntària, assistides per un facilitador imparcial (mediador) a un acord o contracte que resol el conflicte.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari