Catalunya Diari

Ja estan aquí: Estrenen el primer mòdul per a activitat covid a Lleida ciutat

La instal·lació annexa allibera espai al centre i permetrà recuperar consultes presencials d'algunes especialitats

El mòdul de suport situat al costat del Centre d'Atenció Primària (CAP) Balàfia-Pardinyes-Secà de la ciutat de Lleida destinat a activitat relacionada amb la covid-19 ha entrat en funcionament aquest dimarts. Es tracta del primer dels tretze espais annexos als CAP que Salut posarà en marxa a la Regió Sanitària Lleida.

En concret, al de Balàfia-Pardinyes-Secà s'hi ha començat a administrar el vaccí de Pfizer a majors de 80 anys i, a partir de la setmana vinent, també s'hi faran proves de detecció de la covid-19 que actualment s'efectuen a dins del centre. D'aquesta manera, el CAP guanya espai i podrà recuperar consultes presencials d'algunes especialitats que es van veure reduïdes amb la pandèmia i, així, reduir els temps d'espera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El primer dels mòduls de suport als CAP que Salut instal·larà a la Regió Sanitària Lleida per tal de traslladar l'activitat relacionada amb el coronavirus fora dels centres, s'ha posat en marxa al CAP Balàfia-Pardinyes-Secà de Lleida. Aquest espai annex permet separar l'assistència de circuits de pacients covid i no covid, amb l'objectiu de garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals.

Imatge de l'exterior del mòdul annex al CAP Balàfia-Pardinyes-Secà de Lleida
Entra en servei al CAP Balàfia el primer mòdul de suport per a activitat covid de la regió sanitària de Lleida | LleidaDiari.cat

És el primer dels tretze mòduls

És el primer dels tretze mòduls que se situaran principalment al costat dels CAP o bé en espais municipals, gràcies a la col·laboració entre Salut i els ajuntaments lleidatans. D'aquests, set ja estan instal·lats i s'estan adequant per posar-los en servei. Són els d'Agramunt, Balaguer, Bellpuig, Albatàrrec i els de Cappont i Eixample, de Lleida, a més del de Balàfia-Pardinyes-Secà. La resta, s'instal·laran a Alcarràs, Almacelles, les Borges Blanques i als CAP de Rambla Ferran i Primer de Maig de la capital del Segrià.

La directora de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Balàfia-Pardinyes-Secà, Sandra Guerrero, ha explicat que el mòdul permet alliberar espai a dins del centre que, fins ara, es dedicada a activitat covid com ara la realització de proves de detecció. A la vegada, permetrà recuperar consultes presencials en especialitats com ara psiquiatria i psicologia, i també les ecografies i espirometries. D'aquesta manera, es podran disminuir els temps d'espera, ja que la pandèmia va obligar a reduir les visites presencials en algunes especialitats com aquestes, ha indicat.


Comentaris

envia el comentari