Catalunya Diari

Estudiants de Ciències de la Salut de la UdL formen adolescents contra el 'bullying'

Enguany seran 226 alumnes de dos centres de Lleida i un de la Granadella

La formació es durà a terme del 27 de febrer al 6 de març. | AECS

Amb l'objectiu de conscienciar el jovent de la importància de la salut en tots els aspectes de la seva vida (relacions interpersonals, salut mental, sexualitat, prevenció de malalties, etc), així com del respecte als drets humans, l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) de Lleida durà a terme del 27 de febrer al 6 de març diferents sessions formatives adreçades a adolescents de Lleida.

Seran un total de deu sessions al voltant de temàtiques com ara la salut reproductiva, l'assetjament i també la sensibilització sobre les persones refugiades. Hi participaran un total de 226 alumnes de 3r i 4t d'ESO així com de cicles formatius de l'Institut l'Olivera de la Granadella, i dels col·legis de Lleida, Santa Anna i Mirasan. La formació, d'una o dos hores, anirà a càrrec d'una vintena d'estudiants voluntaris dels graus de Medicina i Infermeria de la Universitat de Lleida, que han estat preparats per conduir les dinàmiques.

Les sessions amb adolescents, que es duen a terme des de fa tres anys a Lleida, s'emmarquen en programa ESCALA de l'AECS, basat en la metodologia Peer Education (educació d'igual a igual). Es pretén crear un espai de debat on els joves puguin desenvolupar-se emocionalment i reflexionar sobre la importància de tenir cura ells mateixos dels diversos aspectes de la seua salut, tot compartint experiències amb els estudiants de Ciències de la Salut. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida.


Comentaris

envia el comentari