Catalunya Diari

Estudiants de Psicologia de la UdL participen en una campanya europea contra els estigmes dels problemes mentals

Els voluntaris han començat a impartir tallers interactius a Primària i Secundària en una quinzena de centres lleidatans

Imatge de grup d'un grup d'alumnes que fan de voluntaris al projecte 'Mind the mind' contra els estigmes de les malalties mentals | LleidaDiari.cat

Fins a 55 alumnes del Grau de Psicologia de la Universitat de Lleida (UdL) participen en una campanya europea contra l'estigmatització dels problemes mentals que persegueix eliminar estereotips i donar a conèixer l'ajuda professional. Es tracta del programa 'Mind the mind' promogut per la Federació Europea d'Associacions d'Estudiants de Psicologia (EFPSA), que es desenvolupa enguany en 27 països. Segons la UdL, els voluntaris han començat a impartir tallers interactius a Primària i Secundària en una quinzena de centres lleidatans.

Els tallers -en format de 45 o 90 minuts- inclouen vídeos sobre la realitat que viuen aquestes persones, jocs interactius i debats que conviden a la reflexió i permeten ampliar el grau de coneixement sobre la temàtica als participants, a l'hora que ajuden a desenvolupar l'empatia cap als afectats. El punt de partida és que una de cada quatre persones pot patir un problema de salut mental en algun moment de la seua vida i que només la meitat recorre a un professional de la psicologia per rebre ajuda, molts cops per l'estigmatització social.

«Conèixer la realitat dels problemes de salut mental és el primer pas per eliminar prejudicis i mites», explica l'estudiant de la UdL Andrea Martínez. «L'estigma pot provocar que moltes de les persones afectades deixin de buscar ajuda, quan realment és necessària», afegeix. Des que va arrencar aquesta iniciativa, l'any 2014, el públic diana s'ha anat ampliant. Primer anava dirigit només als alumnes de Secundària. En aquesta tercera edició, abasta des dels deu anys fins a persones adultes. La campanya compta amb la col·laboració amb el Col·lectiu d'Estudiants de Psicologia d'Espanya (CEP-PIE), amb representants de 38 universitats de l'Estat, inclosa la UdL. De fet, l'estat espanyol és el que aporta més voluntaris de tot Europa, superant els 1.300.


Comentaris

envia el comentari