Catalunya Diari

Estudiants i UdL 'acorden' iniciar un procés de mediació

Estudiants i UdL 'acorden' iniciar un procés de mediació| Laura Biela / ACN - Fotografia: ACN

Els estudiants que ocupen l'edifici del Rectorat des de dimarts passat i el consell de direcció de la UdL tenen quasi definits els noms dels dos mediadors encarregats de buscar una solució dialogada al conflicte que es viu a la Facultat de Lletres.

Els mediadors han d'estar proposats per les dues parts. Per aquest motiu, des de la UdL accepten la proposta del estudiants del professor Manuel López i proposen com a segon mediador el també professor Estanis Fons. Tot i que encara està per decidir si s'acceptarà o no aquest nom per part dels manifestants, fonts de l'Assemblea Okupació Rectorat UdL han assegurat que en un principi "no hi posaran problemes", ja que el que volen es trobar una solució al conflicte.

Des de la Universitat de Lleida afirmen que un cop s'accepti la proposta, "cal deixar un temps raonable per a què aquests iniciïn el procés de mediació i cerquin, amb les dues parts, punts de potencial acord". Serà a partir d'aquest moment, quan es podrà dur a terme una reunió entre els representants dels estudiants ocupants i el rector, així com amb membres de l'equip rectoral, "per tal de debatre la proposta dels mediadors i arribar a un acord".

El Consell demana la dimissió de Fernández
El Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres ha retirat el suport al rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, després de la primera setmana de la tancada que protagonitzen un grup d'alumnes al seu despatx. En una carta feta pública aquest dimarts, el Consell també es planteja demanar la dimissió de Fernández, a qui demanen que sigui ell directament qui dialogui amb els estudiants tancats en protesta per la presència policial a la universitat quan fa classes la subdelegada del govern espanyol a Lleida i després de l'enfrontament amb la policia que va acabar amb una estudiant de Comunicació detinguda. A l'inici d'aquesta crisi entre estudiants i Rectorat, el Consell de l'Estudiantat va instar als primers a abandonar l'okupació del despatx del rector.

A més a més de retirar el suport al rector de la UdL, el Consell de l'Estudiantat de Lletres li demani que ''reflexioni'' després de la ''ruptura del clima de diàleg'' que hi havia mantingut fins ara. En aquest sentit, asseguren que fins i tot s'ha votat per demanar la seva dimissió però que abans de tirar endavant aquesta petició volen donar-li un darrer ''vot de confiança'' per resoldre la crisis ''de forma raonable per a totes les parts''.

Des del Consell de l'Estudiantat s'assegura que estan favor de les peticions del rector, però se li retreu que hagi fet ''us de la violència'' permeten l'entrada de la policia a la universitat i que aquesta ''colpeges alguns alumnes'' així com en detingués una el dimarts passat en el marc de la protesta de l'Assemblea de Lletres. Pel Consell això suposa el pitjor dels precedents, ja que l'entrada policial a un espai de ''diàleg i debat'' com la universitat ja s'ha produït.

Això no obstant, valoren positivament l'actuació de paciència i diàleg de les persones de l'equip del rector tot i que demanen que sigui ell directament que parli amb els estudiants tancats per solucionar definitivament la situació. Una situació que consideren que els perjudica precisament en el moment que s'han de fer les prematrícules per al curs que ve i més davant la davallada de la demanda per cursar les carreres de lletres.

Aquest dilluns el Rectorat va traslladar la classe de la subdelegada del govern espanyol a Lleida al campus de Cappont per evitar els estudiants tancats tot i que aquest dimarts està previst que retorni a l'edifici del Rectorat.


Comentaris

envia el comentari