Catalunya Diari

Estudien si l'estàtua del fundador de l'Aplec del Caragol podria haver caigut pel deteriorament de la base

Els fets van tenir lloc aquest dilluns, dia 1 de maig
Retirada de l'estàtua de Manolo Calpe. | Toni Postius

L’escultura de Manolo Calpe, un dels creadors de l’Aplec del Caragol, va aparèixer dilluns a terra, en el mateix lloc de la seva ubicació als Camps Elisis de Lleida. A hores d'ara se'n desconeixen les causes, tot i que pren força la hipòtesi que apunta que la caiguda hagi estat provocada pel mateix pes de la figura, donat el deteriorament de la base de l'estructura per la humitat, expliquen des de l'Ajuntament.

Després de conèixer aquesta informació, des de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol lamenten els fets i matisen que l'estàtua no és propietat de la FECOLL, sinó que «va ser una aportació amb donatius de penyistes i de la Paeria, que va fer possible aquest element artístic». A més, afegeixen que mai l'escultor, Miquel Ángel González, ha presentat cap petició a l'entitat sobre la necessitat de fer un manteniment a l'estructura, «potser precisament perquè és competència municipal», apunten. I demanen des de la pròpia FECOLL analitzar si els ancoratges eren els més adients pel tipus d'estructura.

 

La Paeria ja ha avançat que en les properes setmanes procedirà a encarregar la reparació i l'ancoratge de l’escultura al seu lloc d’origen dels Camps Elisis, de manera que pugui estar enllestida per l’ofrena floral que les penyes realitzen cada any durant l’Aplec del Caragol, en record de qui va ser una figura promotora de la festa.Comentaris

envia el comentari