Catalunya Diari

Experts en contaminació demanen la instal·lació d'un nou peatge a Barcelona per frenar la pol·lució

Els especialistes consideren que això reduirà el volum de contaminació

Imatge de la contaminació a Barcelona
Imatge de la contaminació a Barcelona | Cedida

Els experts en contaminació consideren que la mesura de restringir el trànsit a aquells vehicles més contaminants durant els episodis d'alta pol·lució és «insuficient». Aquesta nova norma entrarà en vigor el pròxim 1 de desembre i afectarà només el 17% de turismes, tot i que a partir del 2020 el veto serà permanent.

Així doncs, els especialistes consideren que aquesta mesura només fomentarà la renovació de vehicles, però no reduirà el volum de la circulació.

Per tant, com recull 'El País', proposen que s'instal·li un nou peatge dissuasiu a l'accés de la ciutat per frenar la contaminació. Segons l'Agència europea del Medi Ambient, aquest problema causa més de 30.000 morts prematures a l'any.


Nivells de contaminació molt alts

La Generalitat ja es va veure obligada a activar l'avís preventiu per contaminació el passat dimarts. És a dir, el nivell de diòxid de nitrogen a Barcelona superaven les 160 micres per metre cúbic, més del recomanat.

El diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió de la ciutat comtal procedeixen generalment del trànsit i són els principals problemes de contaminació a la capital catalana.
 

Incompliment de les lleis ambientals

Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, explica en declaracions pel citat mitjà, que els episodis d'alta contaminació no són tan habituals per la proximitat al mar, però admet que: «la ciutat incompleix seriosament els màxims anuals de diòxid de nitrogen. Tenim un nivell alt constantment, per això hem d'atacar el problema amb mesures permanents».


Comentaris

envia el comentari