Catalunya Diari

L'exposició 'Feminista havies de ser' arriba al Mercat del Pla de Lleida

La mostra, que reivindica d’una manera diferent i creativa el feminisme, va acompanyada de diverses activitats paral·leles

L'exposició 'Feminista havies de ser' arriba a Lleida i es podrà veure al Mercat del Pla del 7 d'abril al 16 de maig. La mostra està comissariada per la periodista Natza Farré, qui proposa un recorregut per alguns dels motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d'alliberament de les dones per a transformar la societat i assolir la igualtat de gènere.

'Feminista havies de ser' està viatjant a diferents poblacions de Catalunya. Després d'estrenar-se al Palau Robert de Barcelona, en la seva itinerància, s'ha pogut visita al Castell de Cornellà de Llobregat i ara, a Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La mostra reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

Imatge del cartell 'Feminista havies de ser'
L'exposició 'Feminista havies de ser' arriba al Mercat del Pla de Lleida | LleidaDiari.cat

La mostra reivindica la lluita feminista

La mostra reivindica la lluita feminista, valorat els camins possibles i necessaris per arribar a la igualtat real. Com a exemples, detalla situacions concretes i injustes per a les dones com la bretxa salarial, l'escassa presència en llocs de lideratge, l'assetjament sexual o la manca de polítiques de conciliació laboral.

'Feminista havies de ser' es podrà visitar de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, d'11 a 14 h. La Paeria organitza l'exposició amb el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; la col·laboració de la Diputació de Lleida i el Ministeri d'Igualtat. L'equip del Palau Robert s'encarrega de la coordinació.

Aquesta exposició dóna el tret de sortida al Mercat del Pla, al Centre Històric de Lleida, com a espai per a usos culturals. D'aquesta manera, es vol incloure aquest equipament entre els recursos municipals a tenir en compte en el desenvolupament social i cultural de la ciutat. L'espai ja ha acollit diversos itineraris virtuals vinculats a l'àrea de Memòria Democràtica de la Paeria, significant d'aquesta manera la memòria que també conserva el mercat.


Comentaris

envia el comentari