Els expositors de la Fira de Sant Miquel de Lleida constaten menys visitants però més ganes de comprar

La 67a Fira de Sant Miquel de Lleida i la 36a del saló Eurofruit encaren aquest diumenge, després de quatre dies, la recta final de la seva primera edició presencial des de l'esclat de la pandèmia. Malgrat que els expositors de maquinària agrícola i automoció constaten una davallada pel que fa el nombre de visitants respecte a anys anteriors per la situació sanitària i les limitacions d'aforament, afirmen que els que sí l'han visitat han mostrat més «interès» i ganes de comprar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Des de l'empresa de venda de cotxes Autodiler 3.000 de Lleida també han explicat que els visitants han aprofitat la fira per resoldre dubtes sobre els vehicles elèctrics. La fira compta amb la presència de 290 expositors, que ocupen una superfície de 54.000 m2. 

Els expositors de la Fira de Sant Miquel de Lleida constaten menys visitants però més ganes de comprar

Pla general de visitants passejant pel recinte firal de la 67a Fira de Sant Miquel de Lleida | LleidaDiari.cat

Davallada del nombre de visitants

A l'espera de conèixer el balanç de Fira de Lleida, diversos expositors han explicat que en aquesta 67a edició han constatat una davallada del nombre de públic que ha passat pel recinte firal dels Camps Elisis entre dijous i aquest diumenge. El comercial del concessionari Peugot Autodiler 3.000, Julio Lázaro, ha indicat que enguany han venut la meitat de vehicles respecte edicions anteriors. També ha afegit que, a diferència d'altres anys, enguany bona part d'aquestes vendes s'han fet a visitats de fora de la demarcació de Lleida.
 

A banda de vendes però, la fira també ha servit per presentar algunes novetats del sector, com ara un dron per ensulfatar de l'empresa lleidatana Aerofor. Un dels seus cofundadors, Eduard Ruiz, ha explicat que l'aparell funciona de manera automàtica i que pot transportar fins a 20 litres de producte líquid. Això permet abastar 10 hectàrees de conreu en una hora, és a dir, el doble d'extensió del que la maquinària tradicional pot processar en una jornada sencera de treball, depenent del tipus de conreu.
 

Un dels aspectes més interessants d'aquest dron és que permet optimitzar de manera precisa la quantitat de producte fitosanitari que s'utilitza. Per contra, la principal dificultat per aplicar aquesta tecnologia és la part legislativa, ja que la legislació actual no ho contempla. Des d'Aerofor, però, es mostren optimistes de cara a que al gener de l'any vinent podran tenir totes les regulacions per poder començar a aplicar aquesta tecnologia als camps de conreu del país.