Catalunya Diari

Expulsen de les pràctiques una alumna de la UdL per dur el hijab

La responsable del centre li va explicar que es tractava d'una normativa interna

Imatge de l'estudiant musulmana de la UdL
L'estudiant es troba en el seu últim curs de grau | Es Racismo

Ser musulmana i intentar dur a terme una vida normalitzada en un país fora del d'origen no sempre és fàcil. De fet, una estudiant musulmana d'infermeria del campus d'Igualada de la Universitat de Lleida (UdL) ha estat expulsada del centre en el qual estava realitzant les pràctiques de final de grau per lluir un hijab.

Així ho va explicar ella mateixa des del seu perfil personal a les xarxes socials, i així ho ha fet públic la plataforma 'Es Racismo'. En aquest sentit, expliquen que Nisrine, de 23 anys, ha tingut fins ara una trajectòria excel·lent com a estudiant, amb un expedient que no baixa del 8,5 de nota mitjana. També ha dut a terme altres pràctiques en altres centres i sempre ha tingut una acceptació exemplar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El problema va arribar el passat 13 de gener

Ara bé, el problema va arribar el passat 13 de gener quan la supervisora de la unitat sanitària va dir-li que: «Estem molt contents amb la teva feina, aquesta setmana que has estat aquí no hem tingut cap queixa de ningú, la teva infermera està encantada amb tu i et pren com una professional més, però tens dues opcions: o et treus el mocador o aquí no pots continuar».

Davant la sorpresa de la Nisrine, la responsable del centre li va explicar que es tractava d'una normativa interna i que eren normes que s'havien de complir. Per la seva banda, l'estudiant va demanar poder llegir aquesta documentació, fet que no va aconseguir tot i la seva insistència.

Una islamofòbia comú a l'Estat

Ara, l'excel·lent estudiant ha hagut d'aturar les seves pràctiques i buscar un altre centre que l'acceptin quan només li quedaven quatre mesos per a la seva graduació. Des d''Es Racismo', denuncien que aquest no és un cas aïllat i que són moltes les dones que han de patir aquesta situació «d'islamofòbia» a l'Estat.

També et poden interessar...


Comentaris
Pere Blasco
l'islamofobia no és racisme.. no confonguem... hi ha islamistes de totes les races i a tot arreu del mon i també hi ha àrabs son islamistes... l'islam es un religió, no una raça... a partir d'aquí que prohibeixin anar amb hiyab ha de ser valorat des d'aquesta òptica social-religiosa, no de raça... jo prohibiria totes les manifestacions religioses als llocs públics de competència estatal, però si les monges catòliques poden anar tocades no se perquè no hi han de poder anar les islamistes...

envia el comentari