Catalunya Diari

La facturació en bars, restaurants i hotels del Segrià cau un 90% arran del confinament

La Federació d'Hostaleria de Lleida reclama mesures de suport al sector per minimitzar els 1,8 MEUR de pèrdues diàries

Pla mitjà del secretari general de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona
La facturació en bars, restaurants i hotels del Segrià cau un 90% arran del confinament de la comarca | LleidaDiari.cat

La Federació d'Hostaleria de Lleida assegura que el confinament perimetral del Segrià suposa unes pèrdues diàries d'1,8 milions d'euros per a bars, cafeteries, restaurants i hotels d'aquesta comarca, els quals han registrat una caiguda de la facturació del 90%.

El secretari general de l'entitat, Ramon Solsona, considera que el confinament «ha fet un mal increïble davant les bones perspectives amb què el sector encarava l'estiu», una situació que encara es veuria agreujada en cas que s'acabés decretant un confinament domiciliari. Per això, des de la Federació reclamen ajudes per a les empreses afectades com ara poder recuperar els ERTO o els ajuts a autònoms, però «amb les condicions inicials» que es van establir durant l'estat d'alarma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Un autèntic desastre»

Des de la Federació d'Hostaleria de Lleida consideren «un autèntic desastre», tant la gestió i la «improvisació» del Govern a l'hora de decretar el confinament de la comarca del Segrià, com per «les conseqüències demolidores que suposa en la dinàmica empresarial». Solsona ha explicat que des de dissabte l'activitat «ha caigut en picat» i s'han registrat anul·lacions d'esdeveniments, àpats i de reserves d'allotjament en hotels de Lleida.

«La davallada s'ha mantingut durant la setmana i el moviment el podem qualificar de testimonial», ha assenyalat. Però al marge d'aquesta comarca, la Federació també assegura que el confinament també està tenint repercussions negatives en allotjaments turístics del Pirineu, on ja han vist com s'anul·laven algunes reserves, de la mateixa manera que a la costa catalana «perquè la notícia ha sortit en l'àmbit internacional i Catalunya s'ha vist afectada en aquest sentit».

Temen que les conseqüències puguin ser molt pitjors

La Federació estima que, en aquests moments, la facturació en el sector s'ha reduït un 90% al Segrià. Així, si el sector facturava diàriament, de mitjana, uns 2 milions d'euros, aquesta xifra ha caigut fins als 200.000 euros. Per Solsona, això «és una autèntica barbaritat i no es pot aguantar» i, per això, la Federació d'Hostaleria de Lleida tem que les conseqüències puguin ser molt pitjors en cas que s'acabés decretant el confinament domiciliari al Segrià.

Ramon Solsona remarca que el sector ja venia molt tocat dels primers tres mesos de tancament i, per això, demana «auxili». «No es poden prendre aquest tipus de mesures tan dràstiques sense abans buscar mesures pal·liatives dels efectes que suposaran», afirma.

En aquest sentit, des de la Federació d'Hostaleria de Lleida reclamen ajudes per al sector com ara poder recuperar els ERTO i els ajuts a autònoms, però «amb les mateixes condicions inicials» que el govern de l'Estat va establir durant l'estat d'alarma. «Necessitem ajudes efectives i que no siguin més crèdits perquè no els podem tornar"», remarca. En cas que no s'atenguin les seves demandes, Solsona preveu «un futur molt fosc» per a bars, cafeteries, restaurants i hotels especialment del Segrià.


Comentaris

envia el comentari