Catalunya Diari

Les famílies desallotjades del bloc de Balàfia 'ocupen' la Paeria per exigir solucions

Els serveis socials les han reubicat en pisos i hostals

Desenes de persones han 'ocupat' a primera hora d'aquest divendres l'Ajuntament de Lleida, per tal de denunciar el desallotjament que han patit 13 famílies que vivien a un bloc del barri de Balàfia.

Els afectats denuncien que en el moment del desallotjament no hi havia ningú dels serveis socials de la Paeria per ajudar-los i que, a més a més, van intentar posar-se en contacte amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i va ser impossible fer-ho. 

 

La Paeria assegura que no estaven assabentats del desallotjament

Sí que ho han aconseguit aquest matí quan Pueyo ha volgut escoltar als afectats i oferir-los-hi l'ajuda dels serveis socials del consistori. De fet, tal com va explicar el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge, Sergi Talamonte, en assabentar-se aquest dijous de la notícia es van activar els serveis socials que van estar ajudant a les famílies desallotjades. 

Això no obstant, les persones que ara s'han quedat sense casa no tenen consol i demanen solucions i un habitatge digne. Per la seva banda, Talamonte va insistir en què l'acció d'aquest dijous era «inacceptable», ja que dies abans havien acordat amb la Sareb, propietària de l'edifici, la reubicació d'aquestes famílies. De moment, els afectats han estat traslladats a altres pisos socials, així com a hostals de la ciutat a l'espera de rebre una solució «digna».

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari