Catalunya Diari

Famílies lleidatanes segueixen sense saber quant pagaran per les escoles bressol

Per la seva banda, ERC va anunciar la seva intenció de fer-les gratuïtes

La plataforma en defensa de les escoles bressol de Lleida han tornat a demanar explicacions a l'Ajuntament de Lleida sobre el possible augment de les taxes de cara al curs vinent. Cal recordar, que fa ja alguns mesos les famílies van denunciar que, de fer-se efectiva la intenció del consistori d'apujar els preus, en algunes llars seria inassumible afrontar el costs de les mateixes. Això no obstant, des de la Paeria es van comprometre a ficar una solució a aquesta problemàtica i van deixar els fets sobre la taula.

Ara, ja en el mes de febrer, des de la plataforma tornen a demanar explicacions al consistori lleidatà, ja que tal com diuen, encara estan esperant una resposta. «El mes de gener ha passat i seguim esperant la vostra promesa de trobar solucions. Amb l'educació no es juga. Necessitem respostes!», denuncien. Així doncs, caldrà seguir esperant per saber quina és la decisió final sobre aquesta qüestió que, sens dubte, afecta i preocupa a molts lleidatans.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La proposta d'ERC per a les escoles bressol

D'altra banda, el presidenciable d'ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que si lidera el Govern impulsarà la gratuïtat de les escoles bressol de 0 a 3 anys. En un acte d'ERC sobre feminisme a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, Aragonès ha explicat que la voluntat és trencar l'actual «barrera econòmica» que existeix per les famílies vulnerables.

El republicà ha assegurat que la gratuïtat de 0 a 3 anys s'hauria d'impulsar al llarg de la legislatura vinent de forma «progressiva». Així, ha parlat que l'educació pugui ser el «màxim d'accessible» en totes les etapes educatives i ha recordat que l'actual Govern ha rebaixat les taxes universitàries i recuperat el cofinançament de les escoles bressol. El republicà ha justificat la mesura de fer gratuïta l'educació de 0 a 3 anys per «valorar» les cures i la criança i dotar de «corresponsabilitat» els serveis públics.


Comentaris

envia el comentari