Catalunya Diari

La Fecoll signa amb Yzaguirre i promocionarà la cultura del vermut

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) fitxa la marca d'El Morell com a empresa col·laboradora i potenciarà la tradició del vermut a la plaça del seu restaurant 'Racó del Caragol'

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Les colles de l'Aplec del Caragol de Lleida incorporen una nova empresa col·laboradora i, a partir d'aquest mes d'abril, tindran el reusenc Yzaguirre com a vermut oficial. L'acord, signat aquest dissabte 13 d'abril al celler de la localitat d'El Morell entre el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, i el director general d'Yzaguirre, Josep Salla; incorpora la línia de productes Vermouth Yzaguirre al llarg llistat de marques distribuïdes per la central de compres de la Fecoll que subministra les colles de l'Aplec.

A més, l'entitat lleidatana aprofitarà el marc del conveni per impulsar la tradició de fer el vermut a la plaça del 'Racó del Caragol', el restaurant de la seu social que les colles tenen al carrer Obradors del Centre Històric; i se servirà Yzaguirre en el tradicional vermut de l'Aplequet de Tardor, a l'octubre. El Celler Yzaguirre neix al Morell, entre Reus i Tarragona, fruit de l'experiència centenària d'uns cellers que des de 1884 es dediquen a la producció de vermut.

Mètodes tradicionals i les fórmules pròpies

Durant tots aquests anys han elaborat el seu producte seguint els mètodes tradicionals i les fórmules pròpies, secret de l'aroma i sabor característics d'aquesta beguda. Tot un procés artesà que el posiciona en el mercat amb una expansió comercial, tant al mercat espanyol com en els mercats internacionals, arribant a 40 països d'Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica.

Obtingut de varietats de raïm selectes i de mescles d'herbes i espècies, la marca elabora una àmplia gamma de vermuts que van de la dolçor de la canyella o la vainilla; als sabors més amargs del Dictam de Creta o la quina; les aromes del cardamom, la genciana o el coriandre; o el gust ardent de la nou moscada.

La Fecoll exposa durant tot l'abril els olis de la Trinitat Solé

Una col·lecció de papallones pintades a l'oli de Trinitat Solé s'exhibeixen a la sala Manolo Calpe de la Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll) durant aquest mes d'abril. Solé (Lleida, 1950) exposa una vintena de creacions que plasmen papallones amb força color i que tenen una gran diversitat.A més, reserva un espai de la mostra per ensenyar cinc quadres inèdits que reprodueixen cinc angles diferents de la Seu Vella de Lleida.

Trinitat Solé és una artista autodidacta, alumna del Cercle de Belles Arts i que es dedica a la pintura des que es va jubilar del Centre Cívic de la Generalitat del Carrer La Mercè. L'exposició es podrà veure des de l'1 al 30 d'abril de 2019, en horari de 9.00 hores a 20.00 hores (de dilluns a dijous). Els divendres, l'hoari serà de 9.00 a 14.00 hores. L'entrada és lliure.


Comentaris

envia el comentari