Catalunya Diari

La Federació d'Hostaleria de Lleida es mostra «decebuda» i «emprenyada»

El gremi convida Vergés a dinar a una terrassa a més de 40 °C perquè comprovi la realitat de la mesura

Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, el dia 15 de juliol de 2020.
Imatge d'un treballant recollint una terrassa de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida. | LleidaDiari.cat

La Federació d'Hostaleria de Lleida s'ha mostrat «decebuda» i «emprenyada» amb la mesura adoptada pel Govern inclosa en la relaxació en bars i restaurants, permetent el consum només a les terrasses i sense superar la meitat de l'aforament.

El president de la Federació, Josep Castellarnau, és pregunta si algú s'ha plantejat anar a dinar a una terrassa de Lleida al migdia amb temperatures que ronden els 40 graus. Castellarnau ha convidat a la consellera de Salut, Alba Vergés, a fer-ho perquè comprovi la realitat de la mesura. Per Castellarnau aquestes normes són «inviables» i signifiquen «la mort del sector».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

No descarten accions «contundents»

Des de la Federació no descarten accions «contundents» per mostrar el seu descontentament amb les mesures adoptades pel Govern. Pel que fa a la creació de noves terrasses, el president dels hotelers ha manifestat que «és un cost elevat» que en aquests moments molts empresaris «no poden assumir». La notificació de la mesura va ser un «gerro d'aigua freda» pel sector que considera que havien fet les coses bé fins ara. Castellarnau diu que el sector «vol treballar» amb totes les mesures de seguretat que calguin, però «vol treballar».

Pueyo tornarà a demanar al Govern que permeti obrir l'interior de bars i restaurants

El paer en cap de l'Ajuntament de LleidaMiquel Pueyo, ha anunciat que tornarà a demanar al Govern de la Generalitat que permeti obrir l'interior de bars i restaurants amb l'aforament limitat al 50%. Això i poder obrir les terrasses era les peticions que l'executiu municipal lleidatà havia fet al català, que aquest dimecres ha autoritzat només el segon extrem, també a la meitat de l'aforament

D'altra banda, Pueyo també s'ha adreçat al govern espanyol per demanar-li que allargui els ERTO més enllà del setembre, que eximeixi els autònoms afectats per la pandèmia de pagar la quota i que col·labori per pal·liar els efectes del tancament.

Propostes per a poder obrir 

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Antoni Postius, ha afirmat que aquesta mateixa nit es farà una reunió per coordinar l'operativa que ha de permetre demà al matí que tots els locals de restauració que ho vulguin puguin obrir la terrassa «en condicions». En aquest sentit, Postius ha recordat que durant la part més restrictiva del confinament la Paeria ja havia adoptat la mesura de dotar de més espai els locals perquè el 50% d'aforament permès és convertís, en realitat, en el 100% d'aforament autoritzat en condicions normals. Ara, Postius ha assegurat que es posaran «totes les facilitats del món» perquè les noves condicions del Govern es puguin aplicar si la justícia les valida.


Comentaris

envia el comentari