Catalunya Diari

Fernando Simón explica com celebrarà enguany el Nadal

El portaveu sanitari té «l'esperança» que l'impacte de les festes en la pandèmia sigui menor, «però cal ser cautes»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
Imatge d'arxiu de Fernando Simón.  | El Periódico

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries a Espanya, Fernando Simón, ha afirmat aquest dijous que ell pensa celebrar el Nadal, però que ho farà «amb les màximes mesures de protecció». Ho ha dit com a resposta a si pensa que és sensat dur a terme aquestes celebracions en el marc de la pandèmia. Simón ha afirmat que té «l'esperança» que l'impacte sigui «el menor possible», però ha alertat que per aconseguir-ho «cal ser cautes». El portaveu sanitari del govern espanyol també ha explicat que la situació sanitària millora en general, però ha recordat que s'està lluny de la situació que es voldria, per la qual cosa ha tornat a demanar no abaixar la guàrdia.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


A la roda de premsa habitual dels dijous també se li ha demanat si hauria de demanar perdó per les crítiques que s'han fet sobre l'estratègia de Madrid al voltant de la pandèmia, ara que la comunitat recull bons números. Simón ha recordat que ell ha transmès les dades que li ha facilitat el govern madrileny i ha considerat que «el que cal és felicitar-los, igual que a la resta de territoris, atès que tots estan rebaixant les dades de contagis».

També ha parlat d'infeccions entre el col·lectiu sanitari. Ha explicat que durant l'última setmana hi ha hagut 41 brots en centres sanitaris i ha celebrat que estan «disminuint». Segons ha dit, la quantitat de professionals que s'infecten «és cada vegada menor». El risc «no és zero i probablement no ho serà, però està disminuint». Així mateix, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també ha defensat el registre de vacunes de la Covid-19 que el Consell Interterritorial de Salut va aprovar setmanes enrere. «Si vacunem en aquesta situació i amb una vacuna nova, és important dur un registre», ha reflexionat.

Finalment, sobre el relaxament de les mesures restrictives arreu de l'Estat, Simón ha subratllat que «en general» el nivell de la pandèmia a l'Estat és «força dolent», però ha afegit que la rebaixa de les mesures es pot aplicar, tal com ja es fa, a diferents velocitats en funció de la situació del territori.


Comentaris

envia el comentari