Catalunya Diari

Les festes i esdeveniments que ha acollit Lleida al maig generen un impacte econòmic a la ciutat d'uns 3 MEUR

La capital del Segrià vol aprofitar celebracions com ara la Fira de Titelles, l'Aplec del Caragol o Moros i Cristians per posicionar-se com a destinació de cap de setmana

Lleida celebra durant el maig el seu mes més festiu en el qual la ciutat acull diferents activitats i esdeveniments com són la Fira de Titelles, la Festa Major de Sant Anastasi, la Festa de Moros i Cristians i l'Aplec del Caragol, entre altres, a les quals s'ha sumat enguany la celebració del Campionat d'Espanya de Basquet en la categoria cadet masculí. En total, unes 500.000 persones, entre lleidatans i gent vinguda de fora de la ciutat, han participat en les diferents propostes festives, lúdiques i esportives que ha acollit la capital del Segrià durant el mes de maig, la celebració de les quals ha generat un impacte econòmic a Lleida d'uns 3 milions d'euros. 

Gran pla general de l'espectacle 'Music Box' del programa de la Fira de Titelles de Lleida amb el nombrós públic
Gran pla general de l'espectacle 'Music Box' del programa de la Fira de Titelles de Lleida amb el nombrós públic | LleidaDiari.cat

D'aquests, 1,8 milions d'euros corresponen a l'ocupació hotelera, que s'ha situat de mitjana en el 80% durant el maig, segons la Paeria. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida vol aprofitar les diferents festes i celebracions que acull la ciutat al maig per posicionar-la com a destinació de cap de setmana o de turisme d'escapades dins el mercat estatal i internacional.

  

L'Aplec, la festa més multitudinària

Mig milió de persones han participat en les diferents festes, celebracions i activitats que ha acollit Lleida durant el maig, tant lleidatans com gent vinguda de fora de la ciutat, una xifra lleugerament per damunt de la registrada el mateix mes del 2017. Destaquen les 200.000 persones que va atreure l'Aplec del Caragol, les 110.000 dels diferents actes de la Festa Major, les 40.000 de la Fira de Titelles, a més de les 20.000 de la Festa de Moros i Cristians. Així mateix, 650 joves van prendre part en el Campionat d'Espanya de Basquet cadet masculí, competició que a més dels participants també va atreure familiars seus.

Imatge de membres de la colla 'Els Brutescos' amb la cassola plena de caragols, a l'Aplec del Caragol de Lleida
Imatge de membres de la colla 'Els Brutescos' amb la cassola plena de caragols, a l'Aplec del Caragol de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Tota aquesta activitat s'ha notat en l'hoteleria de la capital del Segrià, que ha registrat –de mitjana- una ocupació del 80% durant el mes de maig, xifra que s'ha traduït en un impacte econòmic directe en aquest sector d'1,8 milions d'euros, segons ha explicat l'alcalde Àngel Ros. Globalment, la Paeria estima en uns 3 milions d'euros l'impacte econòmic que suposa el maig festiu per Lleida. També ha registrat un balanç positiu els principals atractius turístics de la ciutat. Un total de 45.742 persones han visitat o participat en algun esdeveniment al turó de la Seu Vella entre els mesos de gener i maig, un 22% més que els mateixos cinc mesos del 2017. Però destaca el fet que una tercera part d'aquestes persones ha passat pel conjunt monumental només durant el mes de maig, en concret 15.603 visitants i assistents, xifra que representa un increment del 37% (4.176 persones més) en relació amb el mateix mes de l'any passat.

 

Així mateix, 1.275 persones han visitat el Castell Templer de Gardeny durant el darrer mes. També cal destacar que s'han doblat al maig –en relació amb el mateix mes del 2017- els participants en les diferents rutes i visites culturals i històriques que organitza Turisme de Lleida els caps de setmana. Per la seva banda, l'Oficina de Turisme de Lleida ha atès 3.604 persones durant el maig, prop de 500 coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Titelles i 406, en el de l'Aplec del Caragol.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el tinent d'alcalde Rafael Peris, fent balanç del maig festiu a la ciutat
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el tinent d'alcalde Rafael Peris, fent balanç del maig festiu a la ciutat | LleidaDiari.cat

 

Finalment, l'Ajuntament de Lleida aposta per seguir fomentant la presència, a través dels anomenats 'press trips', de periodistes nacionals, estatals o internacionals especialitzats en els diferents esdeveniments festius que acull la ciutat durant el maig però també la resta de l'any. Segons ha explicat el tinent d'alcalde Rafael Peris, aquest any han estat diversos els que han visitat la ciutat ja sigui per poder donar a conèixer l'Aplec del Caragol, la Festa de Moros i Cristians, la Fira de Titelles o la Festa Major de Lleida.


Comentaris

envia el comentari