Catalunya Diari

Les Festes de la Tardor de Lleida tindran un punt de cribratge per malalties de transmissió sexual

A l’espai de concerts de la Seu Vella, els dies 25 i 28 de setembre

L'Ajuntament de Lleida, la Diputació de LleidaLleidajove i l'IRBLleida col·laboren per fer difusió entre la població més jove de la prevenció de malalties sexuals com la clamídia. Fruit d'aquesta col·laboració s'instal·laran dos punts de cribratge a l'espai de concerts de la Seu Vella de les Festes de la Tardor, el dissabte 25 de setembre i el dimarts 28.

Les institucions fan una crida a què els joves participin activament en l'estudi d'investigació d'aquesta malaltia que està duent a terme l'IRB. Professionals mèdics i sanitaris estaran en els punts de cribratge i donaran informació als joves per poder-hi participar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una infecció de transmissió sexual que en un 50% dels casos pot ser asimptomàtica

La infecció per Chlamydia Trachomatis és una infecció de transmissió sexual que en un 50% dels casos pot ser asimptomàtica. El fet de no rebre tractament en el moment de detecció pot comportar problemes de fertilitat, prostatitis cròniques o, fins i tot, una Malaltia inflamatòria crònica.

L'estudi que està desenvolupant l'IRB té l'objectiu de detectar el nombre més gran possible de persones que estan asimptomàtiques i pateixen la infecció per poder administrar el tractament antibiòtic necessari.


Comentaris

envia el comentari