Catalunya Diari

FETE-UGT reclama un Pacte per l’Educació, davant l’Avantprojecte de llei educativa

FETE-UGT reclama un Pacte per l’Educació, davant l’Avantprojecte de llei educativa| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Aquest projecte "atempta greument sobre la qualitat i l’equitat del sistema educatiu": Torna la revàlida a cadascuna de les etapes educatives, selecciona i segrega l’alumnat a unes edats més primerenques, legalitza la subvenció als centres que segreguen per raó de sexe, disminueixen les beques, serà l’administració qui escollirà la direcció dels centres públics (acabant amb l’esquifida gestió democràtica dels centres que ens quedava) i desapareix l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania.
 
"És centralista perquè redueix l’autonomia de les Comunitats Autònomes, augmentant les competència del Ministerio a l’hora de marcar els continguts educatius", expliquen des del sindicat.
 
A les retallades que es pateixen, a conseqüència de les quals hi ha més alumnes a l’aula, augmenta  l’horari del professorat, disminueixen les plantilles, acomiaden interins i substituts, desapareixen ajuts i programes, es perden drets laborals i socials, hem d’afegir aquest nova Llei, la setena llei educativa de la democràcia.
 
Per a FETE-UGT no es necessita una nova reforma educativa; "això no vol dir que no es facin adaptacions normatives a noves situacions o per a la resolució d’ineficiències"; FETE-UGT reivindica de nou un Pacte per l’Educació. El professorat ja està cansat i reclama que l’educació no estigui als vaivens del govern de torn.


Comentaris

envia el comentari