Catalunya Diari

El Fill del Mestre actua en directe a l’Arnau de Vilanova de Lleida

La música en directe d’alta qualitat facilita la recuperació dels pacients, acompanya els familiars i contribueix a millorar l’ambient de treball a l’hospital

El Fill del Mestre actuant en directe a l'Arnau de Vilanova de Lleida
L'hospital pretén així humanitzar l'estada dels pacients | LleidaDiari.cat

Jordi Gasion, cantautor d'Alpicat conegut amb el nom artístic d'El Fill del Mestre, ha actuat aquest divendres matí en directe a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova en el marc del projecte Música en Vena, promogut per una associació sense ànim de lucre que porta la música en directe als hospitals des de fa 8 anys.

El Fill del Mestre ha ofert una gira intrahospitalària, que ha passat per l'UCI neonatal, el Servei de Pediatria, la Unitat Coronària i Hemodinàmica. L'experiència es repetirà el 5 de febrer en altres serveis i unitats de l'Hospital.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Millorar l'experiència de pacients, familiars i treballadors

L'Arnau de Vilanova aposta amb aquest projecte per la humanització de l'Hospital, centrada a millorar l'experiència de pacients, familiars i treballadors. No és cap secret que la música és posseïdora d'un elevat poder sobre els estats anímics. Utilitzada amb saviesa és una reconeguda eina sanadora des de temps ancestrals. Estudis recents, liderats per Música a Vena, indiquen que l'exposició freqüent a la música en directe en pacients ingressats a l'hospital redueix els estats d'ansietat i la percepció del dolor.

Aquest projecte és possible gràcies a la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes que, amb el suport de BBVA, porta a terme diversos projectes culturals arreu de CatalunyaEntre aquests projectes hi ha vuit premis culturals en diverses disciplines per fomentar el talent, la innovació i per difondre la cultura arreu de Catalunya.

El Fill del Mestre actuant en directe a l'Arnau de Vilanova de Lleida
El Fill del Mestre ha visitat diverses àrees de l'hospital | LleidaDiari.cat

Música en Vena

Música en Vena ha intervingut en més de 20 hospitals, principalment de Catalunya i de Madrid, treballant amb tota mena de músics, formacions instrumentals i gèneres. També participa en projectes de recerca per demostrar, des del punt de vista clínic, l'impacte positiu de la música en directe per a determinats tipus de pacients.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari