Catalunya Diari

Finalitza el gruix de la Universitat d'estiu amb més de 400 inscrits

El virus va fer transformar 13 cursos presencials en virtuals

Imatge d'una de les sessions virtuals de la Universitat d'Estiu de la UdL
Finalitza el gruix de la Universitat d'estiu amb més de 400 inscrits | LleidaDiari.cat

Aquesta darrera setmana ha finalitzat el gruix de la 28a Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL); una edició marcada per la Covid-19 que ha fet transformar en virtuals 13 cursos presencials que s'havien d'impartir a Lleida ciutat.

Així, entre el 29 de juny i el 23 de juliol, s'han realitzat 18 cursos en línia a través del campus virtual de la UdL que han tingut a veure, entre d'altres, amb el cinema, l'anàlisi de dades, les altes capacitats, el maltractament i l'abús sexual infantil, la fabricació digital, el comerç internacional, el turisme, les xarxes socials, la simulació energètica d'edificis, com apropar la natura a l'escola, o fins i tot com fer front a la COVID-19 des de la psicologia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cal sumar els cursos organitzats en col·laboració amb entitats o institucions 

A aquests cursos, cal sumar els organitzats en col·laboració amb entitats o institucions externes a la UdL com el 9th International Course on Medieval Music Performance, impulsat per Medieval Music Besalú, que finalitza el proper 31de juliol i que també s'està seguint telemàticament. Així com les activitats de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona que tindran lloc del 7 al 24 d'agost, igualment en format virtual.

Han estat 316 persones les matriculades als cursos impartits des de Lleida, a les quals s'afegeixen les 37 del 9th International Course on Medieval Music Performance i les 66 ja inscrites en la formació de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Un total de 416 inscrites, majoritàriament estudiantat de la UdL (63%), professionals de diferents àmbits (24%) i alumnat d'altres universitats (11%). «Atesa la situació d'incertesa que estem vivint en els darrers mesos i la redefinició del programa que es va haver de fer durant els mesos d'abril i maig, el balanç del nombre de cursos realitzats i de persones inscrites resulta força satisfactori», valoren des de l'organització de la Universitat d'Estiu.

És difícil establir comparacions respecte anys anteriors

Tot i que és difícil establir comparacions respecte anys anteriors, ja que no s'han pogut dur a terme els cursos en diferents indrets del territori o els que mobilitzaven un públic molt específic (com els de llengües o els adreçats a persones grans) -afegeixen-, en la passada edició es van fer 22 cursos a Lleida 7 virtuals i 15 presencials, amb un total de 359 persones matriculades. "Aquestes dades són similars a les obtingudes en els anys anteriors pel que fa a cursos realitzats a Lleida presencialment i en línia".

Per al pròxim 4 i 5 de setembre, està programat el curs 'El Paisatge Ribagorçà. Principis d'Observació, Antecedents i Estratègies', organitzat amb el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i que, si és possible, es farà presencialment al Pont de Suert. També si les circumstàncies ho permeten, es durà a terme l'edició 2020 de les Jornades per a l'Excel·lència, que amb el títol Un Present Responsable per a un Futur Sostenible, tindrien lloc el 3 d'octubre a Esterri d'Àneu.


Comentaris

envia el comentari