Catalunya Diari

La fira divulgativa Ciència al Carrer arriba a Lleida i celebra la seva 14a edició

L’Institut d’Estudis Ilerdencs col·labora en l’organització d’una cita que compta amb 2.200 inscrits i 53 expositors

La fira de ciència divulgativa Ciència al Carrer de Lleida arribarà aquest divendres a la seva 14a edició després de l'aturada per raons sanitàries del 2020. La represa es farà en format virtual i es podrà seguir al web www.cienciaalcarrer.com entre les 11.00 i les 13.00 hores.

La cita serà un nou pas per consolidar Lleida com a capitalitat de la ciència divulgativa, adreçada a un públic familiar i a la ciutadania en general. Es coordina des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, del Departament d'Educació, i està organitzada conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida i l'institut d'estudis Ilerdencs.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La no presencialitat no ha estat impediment perquè més de 2.000 joves (2.200 concretament) s'hagin inscrit per visitar la mostra. Entre els expositors figuren com a protagonistes els centres educatius i els mateixos estudiants de totes les edats, que mostren i justifiquen els seus experiments i projectes científics. A més, hi són convidats experts, divulgadors, entitats i empreses que tenen la ciència com a missatge.

Imatge del cartell de Ciència al Carrer
La fira divulgativa Ciència al Carrer arriba demà a la seva 14a edició | LleidaDiari.cat

El format virtual ha facilitat ha facilitat que centres i poblacions allunyades de la capital del Segrià hi puguin participar

Entre aquests, cal destacar que un grup de centres participarà mostrant projectes de treball relacionats amb els objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques. El format virtual ha facilitat, a més, que centres i poblacions allunyades de la capital del Segrià hi puguin participar, com és el cas de les escoles de Bossòst i de Les.

Tot i que la fira se celebra demà, aquest dijous a la tarda (17.30 hores) se celebrarà una conferència inaugural virtual impartida pel professor Anicet Cosialls amb el títol 'La ciència dels viatges espacials'. Així mateix, CaixaForum Lleida ofereix visites gratuïtes a l'exposició 'Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna'.

La fira en xifres

· 53 expositors

· 22 centres educatius amb mostres de ciència en general

· 18 centres educatius amb mostres de treballs d'ODS a través de les STEAM

· 8 divulgadors

· 6 entitats/empreses

· 2.200 inscrits

· Nombre indeterminat de visitants (obert a tots els públics)

Novetats edició 2021

· Format virtual.

· Treballs d'ODS a través de les STEAM.

· Participació de centres de: Anglesola, Maldà, Bossòst, El Palau d'Anglesola, Almenar, Tàrrega, Mollerussa, Alfarràs, Les, Ivars d'Urgell, Balaguer, Alpicat, Torrefarrera i Lleida.


Comentaris

envia el comentari