Catalunya Diari

Fira de Lleida va generar un impacte econòmic a la ciutat de 8,8 milions d'euros durant el 2016

Durant aquest any es decidirà sobre la construcció del nou pavelló firal, pendent des del 2008 per manca de finançament

Un instant de la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, celebrada el 16 de maig del 2017 | LleidaDiari.cat

L'activitat de Fira de Lleida va generar durant l'any 2016 un impacte econòmic a la capital del Segrià de 8,8 milions d'euros. Els diferents certàmens firals celebrats van atreure entorn d'unes 300.000 visitants i 450 expositors, segons s'ha donat a conèixer aquest dimarts durant la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida. D'altra banda, s'ha informat que Fira de Lleida està a l'espera de la decisió, que s'haurà de prendre en els pròxims mesos, del Departament d'Empresa i Coneixement per poder tirar endavant la construcció del nou pavelló firal, projecte pendent des del 2008 per manca de finançament. Així mateix, s'ha anunciat que Fira de Lleida recuperarà el 2018 el saló Decorhàbitat, dedicat a la decoració i interiorisme, el qual es va deixar de celebrar fa uns anys. Durant la reunió també s'ha donat llum verda als comptes del 2016, que es van tancar amb un resultat de -245.273 euros, que s'ha pogut compensar gràcies al saldo positiu de 270.645 euros assolit el 2015, any en què es va celebrar Municipalia.

Fira de Lleida va tancar l'exercici 2016 amb un resultat negatiu de -245.273 euros, tot i que les pèrdues s'han pogut compensar amb els de 270.645 euros de saldo positiu obtinguts el 2015, en bona part gràcies a la celebració del saló bianual Municipalia. D'aquesta manera, entre les dues anualitats es va assolir un resultat positiu de 25.372 euros, segons s'ha donat a conèixer després de la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida celebrada aquest dimarts. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida i president del Patronat, Àngel Ros, ha destacat que Fira de Lleida «segueix equilibrant els seus comptes amb les seves operacions i, per tant, sense haver de requerir aportacions addicionals».

D'altra banda, els representants de les institucions que integren el Patronat de Fira de Lleida (Generalitat, Diputació de Lleida, Paeria i Cambra de Comerç de Lleida) han informat que, després de la reunió mantinguda amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s'està a l'espera de la decisió d'aquest departament en relació amb la construcció del nou pavelló firal, projecte pendent dels del 2008 i que no s'ha executat per manca del finançament necessari. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que la voluntat és tirar-lo endavant el més aviat possible i ha destacat que«a diferència d'altres cops ara hi ha pressupost». La voluntat és que el nou equipament, amb un cost d'uns 2,8 milions d'euros, es financi amb els recursos que acabi aportant la Generalitat, juntament amb les aportacions dels altres tres patrons. Tot i això, s'ha demanat un ajut europeu que, en cas d'obtenir-se, permetria reduir les aportacions dels patrons per tirar endavant el projecte.
 

En concret, els diferents certàmens firals celebrats van atreure uns 300.000 visitants i unes 450 empreses expositores. Amb vista el 2017, en què Fira de Lleida acollirà un total de 25 certàmens firals, les perspectives són positives i, especialment, pel que fa a Sant Miquel i a Municipalia, saló bianual que enguany se celebrarà del 24 al 26 d'octubre. Una de les novetats que s'han donat a conèixer serà la recuperació del 2018 del saló Decorhàbitat, dedicada a la decoració i l'interiorisme i que s'havia celebrat fins al 2011. El certamen tindrà lloc a l'abril de l'any vinent i, d'aquesta manera seran 26 els certàmens que acollirà Fira de Lleida.


Comentaris

envia el comentari