Catalunya Diari

Antiguitats, art, vehicles clàssics i música s'apleguen a Lleidantic

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc obriran les portes del 22 al 24 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb un total de 27 expositors

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 26a edició de Lleidantic (Saló d'Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc obriran les portes divendres amb milers d'antiguitats, peces d'art, vehicles clàssics i discos de tots els preus i estils.

Les tres fires, que romandran obertes del 22 al 24 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb un total de 27 expositors, consoliden els seus tres eixos tradicionals: constitueixen un espai interessant per visitar, per comprar i, fins i tot, per invertir en peces de valor històric.

Lleida Retro reunirà uns 80 vehicles

El president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomés, ha explicat que Lleida Retro reunirà uns 80 vehicles (cotxes, motos i camions), entre els quals models molt antics i una gran col·lecció de Citroën amb motiu del centenari d'aquesta marca.

Pel que fa al centenari de Citroën, el visitant podrà admirar 33 vehicles, entre les quals un Citroën 5CV i un Citroën B2 del 1924, models especials com el Citroën SM destinat als presidents de La República Francesa, un seguit de Citroën 2CV, el model Charleston i Tiburon, furgonetes, Dyane, Meharis turisme i 4x4, Citroën C-8, Citroën CX, Citroën XM, etc. Quant als models singulars, destaca un Delage de 1905, tres Wolksvagen Karman Guia, un recentment restaurat Desoto; un Cadillac, models de Buick, Triumph, Chevrolet, Peugeot 190, Lancia i Austin; esportius Morhgan, Matra i Alpine de carreres; un Jaguar XK 120; camions i un tractor Land antic.

Una exposició d'obres creades per artistes de l'Associació Arts de Ponent de Lleida

D'altra banda, Lleidantic acollirà, a més de mobles, peces i joies de diverses èpoques i orígens, una exposició d'obres creades per artistes de l'Associació Arts de Ponent de Lleida. Cal recordar també que el certamen serà el marc d'una petita mostra de motos clàssiques, entre les quals tres peces històriques. Es tracta dels primers models de tres marques mítiques (una Montesa "Yaya" B46, una Ossa 125 Fuelles i una Guzzi 65), els quals seran exhibits a l'estand del taller lleidatà Restaura la Moto, l'únic de Catalunya centrat en la rehabilitació de motos clàssiques.

La Trobada del Disc, organitzada per Firadisc i Fira de Lleida, oferirà als visitants milers de discos de vinil, cd's i objectes relacionats amb el món de la música de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d'examinar-los i comprar-los, però també de vendre o d'intercanviar material musical de tota mena.

Diferents sectors presents a la fira

Els sectors que hom pot trobar en aquesta manifestació firal són els de la ceràmica, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.

La inauguració oficial del triple saló tindrà lloc el divendres, dia 22 de novembre, a les 17.00 h, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, i anirà a càrrec d'Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes i Tradicions de l'Ajuntament de Lleida.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari