Catalunya Diari

Fira de Lleida aprova el seu pressupost per a l'any 2021

L'impacte de les restriccions a l'activitat firal per les mesures sanitàries per lluitar contra la Covid-19 marquen els comptes

El Patronat de Fira de Lleida ha aprovat avui els comptes de l'ens per aquest any 2021, que es veuran afectats per la inactivitat a conseqüència de les restriccions imposades pel Procicat a la celebració d'activitats firals per a lluitar contra la pandèmia de la Covid-19.

De fet, la celebració de fires ha estat prohibida durant quinze mesos, entre el març de 2020 i el juny de 2021.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per aquest any, es preveu una xifra de negoci d'1.372.000 euros, un 30% inferior a la de 2019, l'últim any comparable per la celebració de Municipalia en anys imparells. Les limitacions a l'activitat firal defineixen de moment un escenari de present i de futur d'incertesa, ha explicat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ja que de moment enguany només s'ha pogut celebrar Lleida Ocasió, com a fira-mercat orientada a la venda detallista.

La previsió és tancar l'any amb un resultat positiu de 6.000 euros

Tot i això, la previsió és tancar l'any amb un resultat positiu de 6.000 euros, sempre que es pugui recuperar l'activitat durant el segon semestre, quan es celebren els principals certàmens, com són Sant Miquel, Municipàlia, Innocamping i De Nuvis, ha explicat Oró.

Pel que fa a l'any 2020, quan les restriccions per la Covid-19 van ser més intenses i van impedir la celebració de totes les fires a excepció d'alguns formats virtuals, el resultat pressupostari de l'any ha estat negatiu, amb unes pèrdues de 450.000 euros, el doble del previst inicialment. Per a fer-hi front, s'ha demanat un crèdit ICO que s'anirà tornant en els pròxims exercicis, a mesura que es normalitzi la situació sanitària i l'activitat firal.


Comentaris

envia el comentari