Catalunya Diari

Fira de Lleida cedeix el pavelló 3 al Banc dels Aliments per la celebració del Gran Recapte

Es tracta de 3.500 metres quadrats d'instal·lacions

Fira de Lleida i el Banc dels Aliments de Lleida han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració que permetrà cedir el Pavelló 3 de la Institució firal per tal d'emmagatzemar i distribuir el material obtingut en la campanya del Gran Recapte d'Aliments d'enguany. El conveni, signat per l'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, i el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Ramon Saura, estableix que Fira de Lleida cedirà aquest pavelló (amb una superfície total de 3.500 m2) entre el 29 de novembre i el 13 de desembre i que alhora contribuirà a la difusió de la campanya solidària.

  

  

L'alcalde Ros ha fet una crida a la participació dels ciutadans de Lleida en el Gran Recapte i ha incidit en què, de la mateixa manera que es desenvolupen polítiques d'habitatge o educatives, és necessari també cobrir una necessitat tan bàsica com és l'alimentació. Per la seva banda, Saura ha remarcat la importància de disposar d'equipaments cèntrics que «facilitin acostar la campanya a la ciutadania i permetin que col·legis i altres col·lectius puguin accedir-hi fàcilment quan vinguin a fer tasques de voluntariat». Saura ha afegit que «Lleida sempre ha estat una ciutat molt solidària» i respecte al voluntariat ha afirmat que, tot i que encara falten algunes places per cobrir, espera «una resposta excepcional».

Durant les dues setmanes de la cessió del pavelló, els voluntaris del Banc dels Aliments de Lleida podran disposar del pavelló per emmagatzemar i distribuir els productes recollits al municipi de Lleida, bàsicament a través del comerç (supermercats, etc.) de la ciutat. Els productes més adients per donar a la campanya són els llegums —preferentment cuits—, l'oli, la llet, les conserves de peix i carn i els aliments infantils.

 

La 9a edició de la campanya comptarà amb 205 punts de recollida a la ciutat, amb uns 2.800 voluntaris distribuïts entre els punts de recollida i els punts de classificació. L'objectiu és assolir els 250.000 quilos d'aliments.

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les famílies més necessitades rebin ajuda alimentària. La campanya es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. El propòsit és contribuir en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social a les comarques de Lleida, i, alhora, prevenir i evitar el malbaratament alimentari.

A banda de la campanya del Gran Recapte, la captació d'aliments es fa també a través de la recuperació d'excedents alimentaris de la indústria, dels programes públics d'ajuda de la Unió Europea i de l'aprofitament dels excedents del camp. L'any 2016 el Banc dels Aliments de Lleida va recollir 1.750 tones d'aliments.


Comentaris

envia el comentari