Catalunya Diari

Fira de Lleida construirà un nou recinte que ocuparà 120.000 metres quadrats

Amb l'horitzó posat a l'any 2030 es volen construir fins a 6 pavellons i fer una passarel·la que connecti els terrenys de l'antiga hípica amb la Llotja

Imatge de la presentació del nou recinte firal de Lleida
Pla obert on es pot veure l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del director de Fira de Lleida i el president de la Cambra de Comerç | LleidaDiari.cat

Fira de Lleida espera duplicar i passar dels 30 als 60 milions d'euros la facturació de l'entitat amb la construcció d'un nou recinte firal de més de 120.000 metres quadrats. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que el projecte es preveu als terrenys de l'antiga hípica i ara s'està treballant a definir el «quadern de ruta» per als anys vinents amb l'horitzó posat l'any 2030.

Larrosa ha presentat aquest dimecres a la Cambra de Comerç aquest «itinerari» que preveu la construcció de fins a 6 pavellons amb una superfície total d'uns 25.000 metres quadrats i també una passarel·la que connectarà el recinte amb la Llotja per damunt del riu Segre. La inversió de tot plegat se situa entre 27 i 36 MEUR en funció de si es fan o no aparcaments soterrats als pavellons.

Lleida disposarà al maig d'un nou espai firal ubicat a l'antiga hípica

Lleida disposarà al maig d'un nou espai firal gràcies a les obres d'adequació que s'han iniciat a l'antiga hípica. Els terrenys ja podran acollir la instal·lació de les firetes durant les Festes de Maig, donat que les obres tenen una durada prevista de tres mesos segons va explicar al gener l'alcalde Fèlix Larrosa. També va detallar que l'espai està configurat com a recinte firal i que forma part del projecte del projecte Fira 2 que promou la Paeria. Larrosa va exposar que la finca que s'està adequant en una primera fase per albergar activitats efímeres, com ara circs, competicions, atraccions, entre altres, i que, alhora, quedarà obert a col·lectius que vulguin organitzar-hi activitats, aprofitant el condicionament dels serveis. L'espai, d'uns 26.000 metres quadrats, serà gestionat per l'EMU i s'hi invertiran 500.000 euros.

La ubicació és un dels punts que ha destacat Larrosa, ja que es troba en una posició «estratègica» perquè «està a tocar dels barris nord de la ciutat, del Centre Històric i dels del marge esquerre». Per tant, «tindrà un accés fàcil», va dir l'alcalde. Un altre aspecte que ha fet valdre és que la gestió anirà a càrrec de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), que és la propietària del terreny, que té una superfície total útil de 25.907 metres quadrats (entre vials, parcel·les i aparcament). L'EMU mantindrà els contactes amb Fira de Lleida per a les activitats a desenvolupar i l'ocupació de l'espai anirà precedida pel concurs corresponent. En tot cas, Fèlix Larrosa va remarcar que l'espai serà adequat i mantindrà l'arbrat i els serveis. D'aquesta manera, esdevindrà un espai «modern i avançat, obert a la ciutadania per fer-hi activitats».


Comentaris

envia el comentari