Catalunya Diari

Fira de Lleida decideix rebutjar la participació de l'Exèrcit a Formaocupa

La Comissió Delegada de la Fundació considera que la presència de les Forces Armades no s'ajusta al Codi Ètic

La Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida ha rebutjat per unanimitat la sol·licitud de participació de l'Exèrcit a FormaOcupa. En la reunió celebrada el 30 d'abril es va considerar que la demanda d'inscripció de les Forces Armades, presentada el 27 d'abril, no s'ajusta a les normes generals de participació en el certamen ni al Codi Ètic de la Fundació, «basat en els valors i principis de la cultura de la pau i dels drets humans».

El Saló de la Formació i Ocupació de Lleida es farà el 5 i 6 de maig en format digital amb la participació de 60 expositors, entre centres educatius i empreses. Està organitzat per Fira de Lleida, l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) de la Paeria i el Departament d'Educació, amb el suport de GLOBALleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Alguns joves estudiants interessant-se per l'estand de l'Exèrcit a la 12a Fira F&T de Lleida
Fira de Lleida decideix rebutjar per unanimitat la participació de l'Exèrcit a Formaocupa | LleidaDiari.cat

La primera edició en format digital

La primera edició del Saló de la formació i ocupació de Lleida, Formaocupa, que es desenvoluparà el 5 i 6 de maig en format digital, acollirà més de 30 activitats formatives i informatives que es podran seguir gratuïtament prèvia inscripció al web del certamen. La inscripció permet accedir tant al programa d'activitats de la fira digital com al contingut presentat pels expositors, així com demanar cita, en format teletrucada, per tal de demanar orientació i assessorament.

Cal destacar que l'Institut Municipal Salvador Seguí (IMO) ha potenciat activitats i entitats de formació ocupacional i d'ofertes laborals. El saló està organitzat per Fira de Lleida, l'Ajuntament de Lleida i la Generalitat, amb el suport de l'IMO i GLOBALleida. Formaocupa, que es durà a terme en format digital amb la participació de 60 expositors, vol servir per orientar i assessorar els joves i les seves famílies amb vista al seu futur acadèmic i laboral, Els quatre eixos del certamen són l'orientació, la formació, les oportunitats laborals i les oportunitats de negoci.

En l'àmbit de l'Orientació, es duran a terme xerrades organitzades per la UOC, la direcció general Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial i pel Departament d'Educació, respectivament. L'IMO també ha previst diverses activitats informatives durant el saló per donar a conèixer la tasca de l'ens i per ajudar en la cerca de feina.

Diferents activitats durant els dos dies de la fira

En el capítol de la Formació, hi haurà diferents activitats durant els dos dies de la fira, organitzades per Educació, l'IMO, CCOO, Ilerna i l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer, entre altres. Els dies 5 i 6 també es duran a terme sessions informatives relatives a les àrees de formació de Cinema, Efectes Visuals (VFX), Animació de Personatges i Criatures, Art 3D en Videojocs i Concept Art, organitzades per FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School.

Quan a les Oportunitats Laborals, s'ha programat una sessió de cites ràpides amb empreses (speed job dating), organitzada per l'IMO, i altres xerrades i serveis que duran a terme des de l'Institut Municipal d'Ocupació. Finalment, en Oportunitats de negoci i emprenedoria, es duran a terme diferents activitats com ara la projecció de l'entrega dels Premis ImpulsFP celebrada el dia 23 d'abril de 2021, organitzada per Educació, i sessions que durà a terme GLOBALleida i l'IMO.

Concurs 'Turisme de natura: noves oportunitats de futur'

Els responsables dels Cicles Formatius de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques en l'àmbit ambiental de l'Institut Hug Roger III de Sort oferiran el dia 5 una xerrada-concurs per exposar la situació actual del turisme de natura, les problemàtiques sorgides amb la pandèmia i les noves oportunitats de futur. La xerrada tindrà una part participativa, amb un concurs on hi ha vinculats diferents agents turístics i representants del territori lleidatà, a fi d'introduir la importància d'aquest cicle i de les competències professionals que inclou. El millor concursant tindrà un val de 2x1 en una baixada de ràfting.


Comentaris

envia el comentari