Catalunya Diari

El recinte de l'Antiga Hípica no acollirà les Firetes per les Festes de Tardor

Només dues empreses han presentat oferta per adjudicar-se una de les parcel·les per atraccions i casetes de fira, a causa de la incertesa provocada per la situació sanitària

Imatge d'arxiu de les firetes de Lleida quan s'instal·laven a Copa d'Or, el dia 15 d'agost de 2020.
Imatge d'arxiu de les firetes de Lleida quan s'instal·laven a Copa d'Or. | LleidaDiari.cat

Les Festes de Tardor de Lleida d'enguany no comptaran amb atraccions al recinte situat a l'Antiga Hípica del Camí de Granyena, després que el termini per rebre ofertes per adjudicar les parcel·les disponibles per a instal·lar-hi atraccions i casetes de fira hagi conclòs aquest divendres a les 14.00 hores amb només dues ofertes presentades, fet que fa inviable obrir el recinte com estava previst.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El president de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), Sergi Talamonte, ha lamentat que les Festes no puguin comptar enguany amb les Firetes i ha assenyalat que des de la Paeria s'era conscient que la situació del sector per l'impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 ho feia difícil i que per això s'havia volgut posar totes les facilitats. «Hem volgut ajudar en tot el que estava a les nostres mans però no ha estat possible. Alguns empresaris ens havien fet saber que la de Lleida era l'única Fira de tot el circuit i que per ells era un risc massa gran activar-ho tot només per una fira amb el perill a més que es pogués suspendre per motius sanitaris», ha explicat Talamonte. «Pel maig, que és una fira molt més interessant pel sector, ho tornarem a intentar», ha afegit.

El concurs es va publicar el passat 18 d'agost, i estableix un nou model d'adjudicació parcel·la a parcel·la tal com fan altres ciutats de l'entorn de Lleida. Tenint en compte la difícil conjuntura per la Covid-19, que ha fet que molts ajuntaments no contractin atraccions de fira enguany, l'EMU va rebaixar considerablement els preus i es va mostrar oberta a ampliar el termini d'adjudicació per donar facilitats al sector.

En els pròxims dies s'obriran els dos sobres amb les ofertes presentades i es proposarà formalment a les dues empreses sol·licitants venir a Lleida i instal·lar-se en un altre punt de la ciutat, aprofitant les Festes de Tardor, sempre que ho autoritzin les autoritats sanitàries.


Comentaris

envia el comentari