Catalunya Diari

En marxa les firetes de Lleida

L'aforament del recinte s'ha fixat en un miler de persones

La ciutat de Lleida ja ha posat en marxa enguany les firetes. Després de l'aturada del servei de les atraccions arran de la pandèmia de la Covid-19, la capital del Segrià tindrà de nou un espai dedicat al gaudi dels més petits. Però no serà a l'antiga Hípica com en edicions anteriors, sinó que recuperen un antic emplaçament: l'antiga ubicació dels Camps Elisis.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'espai estarà obert tots els dies que resten del mes de maig, en horari de 17.00 a 23.00 hores, a excepció dels diumenges que també oferiran servei entre les 12.00 i les 14.30 hores. El recinte de les firetes s'obrirà amb un estricte compliment dels protocols sanitaris (tots els usuaris han de portar mascareta, posar-se gel i respectar la distància social) i d'aforament establerts, fixat en un miler de persones.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ja va explicar dies enrere que les firetes tornarien enguany, però en un format reduït, a partir del dia 15 i durant tot el mes de maig. En aquest sentit, Lleida compta des d'aquest diumenge amb prop d'una trentena d'instal·lacions (entre atraccions i parades) que permetran als més petits de casa, i no tan petits, gaudir per unes hores i desconnectar de la greu crisi sanitària i econòmica que viu a dia d'avui el món en general.

La posada en marxa de les firetes és fruit de l'acord assolit entre la Paeria de Lleida i l'Associació de Firaries de la ciutat. 

Contracte d'arrendament

El president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i tinent d’alcalde de la Paeria, Sergi Talamonte, i el president de l’Asociación Provincial de Industriales Feriantes de Lleida, Hugo García, han signat aquest mes de maig el contracte d’arrendament del solar de l’antiga Hípica, per al desenvolupament de l’activitat recreativa de les firetes.

La renda pactada és de 43.000 euros anuals més IVA, quantitat que va oferir l’associació durant la licitació del passat 1 d’abril. Aquest contracte autoritza l’ús del recinte durant dos períodes, de 30 d’abril a 31 de maig i de 15 de setembre a 18 d’octubre, corresponents a la celebració de les Festes de Maig i de Tardor.

El contracte es fixa per un període d’un any, prorrogable per una anualitat més, i en les seves clàusules s’estableix la forma de pagament: la meitat, una vegada finalitzat el període de maig, fixant com a data límit l’1 de juny, i l’altra meitat, en finalitzar el període de setembre, fins al 19 d’octubre.


Comentaris

envia el comentari