Catalunya Diari

Fiscalia relaciona el detingut de Lleida amb ideologia neonazi

Fiscalia relaciona el detingut de Lleida amb ideologia neonazi| EP - Fotografia: Mossos d'Esquadra

La Fiscalia de Logronyo relaciona l'estudiant detingut per apunyalar aquest dilluns cinc persones (quatre d'elles immigrants) amb la ideologia neonazi. Així es desprèn de l'escrit d'acusació en què demana judici oral contra ell i demana tres anys i mig de presó per la seva participació fa dos anys en una baralla amb ganivetades contra un jove colombià a Logronyo.

Alejandro RV, l'estudiant de tercer de Medicina de 21 anys que es va inculpar de les cinc agressions al ser identificat per la Policia Local de Lleida està acusat de pegar una pallissa a un jove colombià en un parc de Logronyo en què s'estava acomiadant de la seva nòvia el 23 de desembre de 2012 a les 04:15.

El fiscal de Logronyo assenyala en el seu escrit, datat el maig d'aquest any, que quan la parella es va separar "ja que tots dos (l'estudiant i l'altre acusat) estan relacionats amb un grup d'ideologia neonazi, van procedir a posar-se uns capells i passamuntanyes, quan s'estaven acostant portant algun d'ells l'esvàstica i altres símbols semblants a la caçadora".

En la seva qualificació, el fiscal assenyala que el company del jove detingut aquest dimarts a Lleida, va pegar a la víctima un cop de puny a la cara i que l'estudiant li va apunyalar amb una navalla de nou centímetres. Mentre li apunyalava, sempre segons el fiscal, l'estudiant va pronunciar paraules racistes com 'negre de merda' o 'et matarem'.

Segons el relat de Fiscalia, tots els participants en la baralla van seguir donant-li cops a la víctima fins que va començar a aproximar gent.

Per al fiscal de Logronyo, els fets de desembre de 2012 constitueixen un delicte de lesions amb mitjà perillós amb la circumstància agreujant de motius racistes i xenòfobs.

L'estudiant, després de ser detingut aquest dimarts a la Guàrdia Urbana de Lleida, va ser ingressat a la nit en un psiquiàtric i aquest dimecres de matinada ha passat a disposició dels Mossos d'Esquadra, que no preveuen posar aquest dimecres a disposició judicial.


Comentaris

envia el comentari