Catalunya Diari

Foment destina 19,2 milions d'euros a pagar deutes pendents amb Lleida

Foment destina 19,2 milions d'euros a pagar deutes pendents amb Lleida| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Foment ha previst per Lleida una partida en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2013 de 19,2 milions d’euros per pagar deutes pendents, liquidacions d’obres, expropiacions i interessos de demora. En aquest sentit,Manso ha destacat que "la prioritat del Govern de Madrid és pagar aquests deutes pendents abans de comprometre noves despeses en infraestructures".
 
En el cas concret d’Almacelles, el deute total d’expropiacions puja 4,9 milions d’euros dels quals 4,3 milions, és a dir, el 85% del total, seran abonats d’aquí al proper mes de març, mentre que la quantitat pendent serà pagada per Foment durant l’exercici de 2013.
 
Per la resta d’expropiacions pendents derivades d’obres a l’A-2, A-14 i a la N-145, entre d’altres, el Ministeri de Foment ha previst el mateix calendari i el mateix percentatge de pagament. Per exemple, ja s’han començat a pagar expropiacions pendents a afectats de la N-II del tram Cervera-Santa Maria del Camí i a alguns propietaris de la variant de Cervera.
 
La subdelegada del Govern ha agraït als alcaldes i veïns dels municipis afectats pel retard en el cobrament de les expropiacions "la confiança dipositada en la Subdelegació per traslladar al Ministeri les seves preocupacions" i ha subratllat "l’interés i decisió de la ministra Pastor per prioritzar els pagaments dins del pressupost de Foment".
 
Projecte complementari de l’A-22
 
La Subdelegada del Govern a Lleida ha fet aquestes declaracions en la visita d’obres que ha fet aquest matí en el terme municipal d’Almacelles on el Ministeri de Foment executa els treballs del projecte complementari de l’A-22 entre Lleida-Osca que han de permetre connectar la variant d’Almacelles amb la futura carretera d’accés a l’Aeroport Lleida-Alguaire.
 
Les obres d’aquest projecte complementari estan pràcticament finalitzades i resta la construcció d’una rotonda en el mateix punt on Foment ha enderrocat l’estructura del pont situat a la N-240 que donava accés a Almacelles i al polígon industrial del Pla de la Creu.
 
El projecte complementari inclou també un nou pont sobre les vies del ferrocarril que donarà accés a l’aeroport Lleida-Alguaire i un camí de servei de quatre quilòmetres al llarg de la variant per facilitar la circulació de tractors i el trànsit local de la zona.
 
El pressupost d’aquest projecte complementari puja 12,8 milions d’euros que es sumen als 45,3 milions invertits pel Ministeri de Foment en la variant d’Almacelles.


Comentaris

envia el comentari