Catalunya Diari

Forma’t en psicologia amb aquests 18 grups de Facebook

Et presentem una altra manera d’adquirir coneixements en aquest àmbit gràcies a les xarxes socials

Els millors 18 grups a Facebook relacionats amb la psicologia
Els millors 18 grups a Facebook relacionats amb la psicologia | Psicología y Mente

El món de la psicologia és apassionant però, alhora, també resulta absorbent. Per afrontar correctament els desafiaments que se’ns presenten en aquesta disciplina cal mantenir un contacte constant amb notícies, textos i persones que analitzen i estudien les ciències del comportament. 

Ara bé, a vegades resulta complicat accedir als continguts i als debats vinculats amb la psicologia fora de les universitats. Per tant, pot ser molt profitós que sapiguem els recursos que existeixen a internet per tal de poder aprofundir més en aquesta disciplina, i la xarxa social que més es fa servir en tot el planeta pot ser un lloc ideal per fer-ho.

Els 18 grups de Facebook que et permetran aprofundir en la psicologia

Tot seguit hem fet un recull dels grups de Facebook més interessants per tal de descobrir diferents aspectes al voltant de la psicologia: es tracta de comunitats virtuals que et permetran formar-te contínuament i mantenir debats amb altres individus que s’estan formant de manera constant.

Si fas clic damunt del nom de cada grup hi podràs accedir fàcilment i unir-t’hi sempre que ho desitgis. Aquí els tens, pren-ne nota i esperem que et siguin molt útils!

1. Psicología en Latinoamérica

Aquest grup nascut el 2014 té més de 64.000 membres i és un fòrum molt animat per comentar qualsevol cosa vinculada amb la salut mental, la psicologia, el benestar, les neurociències, etc.

Els seus moderadors són molt actius i trien a consciència els continguts de les publicacions per tal que puguin resultar de gran interès. Igualment, es publiquen regularment infografies i imatges vinculades també amb el món de la ment.

En cas que busquis un grup on tinguis la possibilitat de compartir coneixements i experiències i d’iniciar debats vinculats amb la psicologia, no cal que vagis més lluny: aquí podràs fer tot això i moltes coses més!

2. Psicología Mundial

Es tracta d’un grup de Facebook molt obert i plural que compta amb més de 250.000 seguidors. Actualitza els seus continguts de manera contínua i et permet mantenir-te informat de les darreres notícies vinculades amb el món de les neurociències i de la psicologia sense haver de deixar de navegar per una de les xarxes socials més populars.

Igualment, tot i el fet de ser un grup obert i que no compta amb un sedàs de moderació prèvia per a les publicacions, els moderadors vetllen per tal d’evitar que es publiquin coses sense cap vincle amb la temàtica de la pàgina.

Així, el grup és un dels millors sobre psicologia que hi ha a Facebook i que et permetrà aprendre i debatre d’una manera totalment cooperativa.

3. Neurociencias i Psicología

Encara que aquest grup va posar-se en marxa fa poc temps, és un dels més visitats. Està pensat per a tota aquella gent que tingui ganes d’aprofundir els seus coneixements sobre les neurociències, i ja compta amb més de 65.000 usuaris. És una comunitat especialment útil si tens interès per la psicobiologia, perquè no existeixen gaire grups a Facebook que hi estiguin dedicats.

No cal dir que no es requereix ser psicòleg o neuròleg per aprofitar els continguts que hi trobaràs —llibres, PDF, apunts...— , o sigui que uneix-t’hi sense donar-hi més voltes!

4. Cursos de Psicología

Un dels trets que més caracteritzen els professionals de la psicologia és la seva formació permanent i el seu aprenentatge continuat. Aquest grup resulta ideal per dur a terme aquesta tasca: està dedicat únicament a la difusió de tallers, cursos, podcasts i seminaris, sobretot pel que fa a la salut mental i a la psicologia.

Més de 40.000 interessats s’informen cada dia a través seu sobre les darreres ofertes formatives en aquest àmbit i fan possible que l’aprenentatge sigui una afició. El grup t’interessarà especialment si tens ganes de mantenir-te al corrent de l’oferta formativa existent per als psicòlegs, tant a nivell presencial com en línia.

5. Superación Personal y Motivación

Aquest grup de Facebook està més centrat en la psicologia positiva, i recull totes les coses pràctiques i relacionades amb els petits hàbits que converteixen la vida en una experiència més agradable. Tot i que no fa gaire mesos que es va crear, molts membres —més de 23.000— ja aprofiten per fer publicacions i debats a través del grup.

Aquí, els estudiants de psicologia que tinguin ganes d’especialitzar-se en psicologia positiva o en psicoteràpia trobaran aportacions i també consells a nivell pràctic que podran resultar-los molt profitosos per dur a terme la seva pràctica en l’àmbit professional. No cal dir també que tots necessitem rebre petites empentes per continuar amb la motivació i les ganes de formar part de grans projectes cada dia.

Facebook pot arribar a ser una eina molt útil per intercanviar coneixements al voltant de la salut mental
Facebook pot arribar a ser una eina molt útil per intercanviar coneixements al voltant de la salut mental | Cedida

 

6. Coaching y Desarrollo Personal

En aquest grup s’inclouen tots els individus que tenen ganes d’aprendre més coses sobre el desenvolupament personal i el ‘coaching’ a través d’un enfocament ben ampli i també interdisciplinari.  

També s’ha posat en marxa fa relativament poc, però ja compta amb una gran activitat i amb un nombre important de moderadors que en suprimeixen qualsevol publicació que no sigui oportuna o que no tingui cap vincle amb el tema en qüestió. Al voltant de dos mil usuaris interactuen cada dia a través d’aquest grup.

7. Psicología Clínica

La psicologia clínica constitueix una branca molt rellevant de la psicologia, i per això no podia faltar un grup de Facebook dedicat als temes que treballa.

Psicología Clínica és una comunitat virtual que ronda els 34.000 usuaris on podràs parlar amb diversos professionals i estudiants de l’àmbit de la salut mental. Igualment, diversos moderadors vetllen perquè el grup no s’ompli de publicitat i perquè tothom s’expressi de bones maneres.

8. Psicólogos en España

El grup Psicólogos en España és molt recent i busca agrupar tots els professionals i estudiants del sector que viuen dins del territori espanyol. Si tens ganes d’afegir-t’hi,  podràs seguir diferents debats sobre formació, teràpia, etc., i també participar-hi.

9. Psicólogos y Psicólogas en México

Aquest grup és per a tu si vius a Mèxic. Està format per milers de professionals de la salut mental que resideixen a la República Mexicana i proporciona tota mena de notícies, consells, recursos i materials que poden ser molt útils per a la pràctica professional de la psicologia.

10. Mindfulness para todos

La pràctica del Mindfulness cada cop és més popular, i per això no podíem prescindir del fet d’esmentar a la nostra llista un grup de Facebook relacionat amb la psicologia enfocada en el Mindfulness. 

Aquí, a banda de 8.000 persones interessades en el Mindfulness, trobaràs tota mena de vídeos i textos que hi estan vinculats, així com també amb les tècniques de relaxació i la meditació. A banda, en aquest punt de trobada fascinant podràs plantejar qualsevol dubte o idea vinculada amb aquesta pràctica, directa o indirectament.

11. Empleo y Trabajo para Psicólogos

En aquest grup podràs trobar diverses ofertes de feina per tot el món que guarden un vincle amb la psicologia. Resulta essencial si busques una feina en aquest àmbit o si t’interessen les noves oportunitats laborals relacionades amb la psicologia.

12. Forum Psicólogos

Es tracta d’un dels grups més veterans i populars sobre psicologia que hi ha a Facebook, amb més de 51.000 usuaris. Mentre que els dos grups que acabem d’esmentar estan més enfocats cap a la divulgació i els articles d’interès, aquest es centra més aviat en el debat professional quant a la psicologia, la salut mental i la professió dels psicòlegs.

Seràs molt benvingut en aquest grup si treballes en l’entorn de les ciències del comportament o en algun àmbit relacionat, o senzillament si t’interessa aquest àmbit del saber.

13. Psicología UNED

La UNED o Universitat Nacional d’Educació a Distància també compta amb un grup de Facebook en l’àmbit de la psicologia.

L’objectiu principal del grup és el de connectar els alumnes matriculats en aquesta universitat, però igualment s’hi admet gent interessada en els debats i els materials que s’hi poden trobar, una cosa molt útil perquè et permetrà accedir a una gran quantitat de treballs, llibres i material audiovisual per aprendre més coses sobre els processos mentals i la ciència de la conducta.

Amb aquests grups, podem formar-nos i reciclar-nos sense haver de sortir de casa
Amb aquests grups, podem formar-nos i reciclar-nos sense haver de sortir de casa | Vix.com

 

14. Psicología, Filosofía y Política

Es tracta d’un grup ben recent però que ha gaudit de molt bona acollida entre els usuaris d’internet. Constitueix un fòrum obert, multidisciplinari i suggeridor que mostra reflexions i debats des d’allò que és estrictament psicològic fins als àmbits polític i filosòfic.

Resulta agradable a nivell visual i les seves tertúlies molts cops són ben apassionades, amb materials molt útils per aprendre —PDF, llibres, etc. Per això, aquest grup constitueix un espai idoni per poder obrir una mica més la ment cap a les disciplines que inclouen sabers variats.

15. Psicologia UB (Universitat de Barcelona)

La reputada Universitat de Barcelona també té un grup oficial a la xarxa de Facebook. En principi es va crear pensat únicament per als estudiants de la Facultat de Psicologia de la universitat, però tothom que vulgui aprendre coses sobre la disciplina i aportar els seus coneixements és benvingut.

16. Psicología en PDF

Aquest grup també és essencial si tens ganes de poder accedir a molta informació —i molt bona— pel que fa a la psicologia amb només un clic. Psicología en PDF és un grup que es caracteritza per oferir una biblioteca molt àmplia amb tota mena de recursos en PDF —manuals, textos, llibres, etc.—, a banda d’oferir diversos enllaços cap a pàgines prestigioses relacionades amb la psicologia.

Una de les eines més interessants del grup és la barra de cerca que ofereix, a partir de la qual és possible navegar i buscar qualsevol mena de publicació, tant antiga com recent.

17. Frases y Reflexiones para la Vida

Es tracta d’un projecte humanista que combina publicacions i també debats sobre psicologia, humanisme i filosofia.

Sempre té una gran activitat i, a més, el seu cercador permet trobar fàcilment aportacions d’interès. Ara bé, és recomanable no agafar-se el grup com un lloc per publicar temes que no tinguin cap mena de vincle amb l’humanisme i el benestar, per tal de mantenir-hi únicament les aportacions que persegueixen l’objectiu de la comunitat.

18. Amigos de la Filosofía y la Psicología en España

Aquest grup té un títol prou descriptiu: en ell, des de fa relativament poc temps tots els interessats per la filosofia —sobretot la de la ment— i la psicologia que resideixen dins del territori espanyol poden proporcionar informació i participar en els debats que es formen. Aquí, el fet de creuar diverses disciplines fa que les converses siguin més riques.

Compta amb moderadors que miren de fer que totes les publicacions tinguin uns mínims de qualitat i que estiguin relacionades amb les temàtiques d’interès.


Comentaris

envia el comentari