Catalunya Diari

Els forners lleidatans confien a vendre més de 180.000 mones

El Gremi ofereix una masterclass sobre l'elaboració d'aquests dolços de Pasqua a representants de CCOO i UGT

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu superar enguany les 180.000 mones de Pasqua venudes l'any passat. Els forners lleidatans encaren la campanya amb bones expectatives perquè «els encàrrecs estan més animats que ara fa un any», segons ha explicat la presidenta del Gremi, Pilar Marqués.

A Lleida, les mones que més es vendran seran les de nata (un 40% del total), seguides per les de fruita (30%), mentre la resta seran de xocolata i mantega. La majoria de forners lleidatans ha optat per mantenir preus, que oscil·len entre els 20 i 30 euros/quilo. El Gremi de Forners de Lleida ha ofert aquest dilluns una masterclass sobre l'elaboració de mones de Pasqua a representants lleidatans dels sindicats UGT i CCOO.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Mona de Pasqua
Una de les mones elaborades per representants de la UGT i CCOO de Lleida durant la masterclass del Gremi de Forners de les Terres de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Engeguen una campanya per promoure el consum de carn autòctona del Pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha engegat una campanya per promoure el consum de carn autòctona i donar a conèixer les diferents possibilitats de cuinar-la. Amb el lema 'La conservació del paisatge a la taula', la campanya es destina a carnisseries, restaurants escoles i altres espais públics per a millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuina.

Així, es fa valdre les diferents races ramaderes com la vaca pallaresa, la vaca bruna, l'ovella xisqueta, l'ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. La campanya és el resultat d'un estudi i compta amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l'àmbit del parc.

Així, per cada tipus de carn, la guia incorpora una il·lustració i un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals fins a les més desconegudes. La iniciativa s'emmarca en la promoció de l'activitat ramadera i agrícola i el Parc mostra el compromís amb un sector actiu per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.


Comentaris

envia el comentari