Catalunya Diari

Els forners lleidatans preveuen vendre 180.000 mones de Pasqua aquesta Setmana Santa

Els protagonistes d'aquest any seran els personatges Coco, Star Wars i PJ Masks, així com les mones personalitzades
Pla general de l'obrador Miró, a Castellterçol, on una treballadora està acabant d'ultimar unes mones | LleidaDiari.cat

Els forners lleidatans confien vendre enguany unes 180.000 mones, una quantitat similar a l'any passat però que fins i tot podria situar-se lleugerament pel damunt «si el temps acompanya», segons les previsions del Gremi de Forners de les Terres de Lleida. La seva presidenta, Pilar Marqués, preveu una bona campanya de la mona i explica que més de la meitat de les que es vendran a la demarcació seran de nata, entorn del 40% de fruita confitada, mentre la resta seran d'altres gustos com ara de mantega o xocolata. Així mateix, els preus també es mantenen aquesta campanya i es mouran entre els 20 i 30 euros el quilo. Un any més els forners lleidatans segueixen amb les seves iniciatives solidàries i han elaborat, mitjançant un taller amb la participació de clients, unes 150 racions de mones que es repartiran entre els usuaris d'un menjador social de la capital del Segrià. 

D'altra banda, el Gremi sortejarà caps de setmana a la muntanya entre els clients que comprin una mona en alguns dels establiments associats i és que, en aquest sentit, Marqués insisteix a defensar la qualitat de les mones artesanes elaborades en forns tradicionals enfront de aquelles que es poden adquirir en grans superfícies. Paral·lelament, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província espera que al conjunt de Catalunya es venguin unes 700.000 mones de Pasqua artesanes, un 1% més que l'any passat. Segons ha explicat el president del Gremi, Elies Miró, uns dels motius que explicarien aquest lleuger increment és que enguany la celebració coincideix amb els primers dies del mes, un període més favorable per a l'economia domèstica.

Detall d'una de les mones que més demanaran els petits de la casa durant aquesta Pasqua | LleidaDiari.cat

 

Tot i això, hi ha territoris on s'espera una caiguda important de vendes com és el cas de la demarcació de Tarragona, on preveuen que les vendes puguin ser un 40% inferiors a les del 2017. Quant als preus, aquests es mantindran i oscil·laran entre els 20 i els 100 euros, en funció de la complexitat de la figura. Els personatges estrella d'aquest any seran Coco –l'última pel·lícula de Disney-, Star Wars, el superherois de PJ Masks o els jugadors del Barça. També prenen força les mones personalitzades a través de la tècnica del 'xocotransfer'.

Una de les pastisseres treu els ous de Pasqua de dins dels motlles | LleidaDiari.cat

 

Pla curt d'una de les mones del Mic, que molts dels pastissers enguany han recuperat amb força | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari