Catalunya Diari

Els forns i pastisseries de Lleida que fan degustació hauran d'aplicar el conveni provincial d'hostaleria, segons la UGT

Ho estableix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que encara es pot recórrer al Suprem

La UGT de Lleida ha informat aquest divendres que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els ha donat la raó i estableix que el conveni d'aplicació als comerços i establiments amb degustació sigui el conveni col·lectiu d'hostaleria de Lleida. Això comporta, assegura el sindicat, que aquelles fleques i pastisseries que serveixin al públic menjars i/o begudes per a consumir en el mateix local o terrassa han d'aplicar el conveni provincial d'hostaleria i no el propi de fleques i pastisseries. Les diferències salarials anuals entre un conveni i l'altre superen els 6.400 euros.

La sentència del TSJC no és ferma i es pot interposar recurs de cassació per a la unificació de doctrina davant la Sala Social del Tribunal Suprem. Per això el sindicat esperarà a la fermesa de la sentència i després «emprendrem accions davant la Inspecció de Treball perquè procedeix reglamentàriament a aquest efecte».

Segons la UGT, les diferències salarials anuals entre una persona treballadora amb el lloc de treball de venedor del sector de fleques i pastisseries de la província de Lleida, davant d'una persona treballadora amb el lloc de treball de cambrer del conveni d'Hostaleria de Lleida és de 6.402,13 euros. Per tant, les fleques i pastisseries hauran de procedir, en primer lloc, a aplicar el conveni d'Hostaleria i, en segon lloc, a regularitzar aquesta diferència salarial a favor de la persona treballadora. La UGT de les Terres de Lleida reitera que «seguim i seguirem vetllant pels drets de les persones treballadores i seguim i seguirem actuant davant accions empresarials que només volen precaritzar les condicions de treball de les persones treballadores per afavorir els seus comptes d'explotació».


Comentaris

envia el comentari