Catalunya Diari

Front comú de la sanitat lleidatana per promoure la investigació mèdica

L'objectiu d'impulsar que els professionals que ja han acabat els seus estudis es dediquin a la investigació

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Cedida

La Diputació de Lleida, la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) s'han unit per promoure la investigació en salut amb l'objectiu d'impulsar que els professionals que ja han acabat els seus estudis es dediquin a la investigació. Per això han obert una nova convocatòria d'Ajudes de Promoció a la Investigació en Salut que inclou quatre modalitats diferents. Les tres primeres estan cofinançades per la Diputació de Lleida, la Gerència Territorial de Lleida i GSS, la quarta, la finança la Gerència Territorial de Lleida. En aquest sentit, la Diputació de Lleida destina enguany, per sisè any consecutiu, més de 279.000 euros, per a les beques de promoció de la investigació en salut. Aquesta dotació econòmica, que aporta a l'IRBLleida, permet la concessió de deu ajudes repartides en diverses modalitats d'investigació.

Concretament, la modalitat A de les ajudes està destinada a incorporar professionals que han finalitzat l'etapa d'especialització en alguns dels hospitals corresponents a l'àmbit de la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a Lleida i de GSS o la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida. Per a aquesta modalitat, han informat des del IRBLleida, ja s'han concedit tres ajudes. Per la seva banda, la modalitat B té la finalitat d'incorporar professionals que acabin el període de formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques durant el 2018, i desitgin donar suport al desenvolupament de projectes en models experimentals del Centre d'Investigació Experimental Biomèdica Aplicada (Creba). En aquest sentit, s'ha concedit una ajuda.

La modalitat C, de la qual s'han atorgat sis ajudes, és per a aquells estudiants de doctorat en ciències de la salut que estan acabant una beca predoctoral, obtinguda en concurrència competitiva, i que estan matriculats en el programa de doctorat en salut de la Universitat de Lleida. Així mateix, per a la modalitat D, aquest any per primera vegada s'ha posat en marxa una nova convocatòria d'ajuts amb la finalitat de promoure la recerca d'àmbit hospitalari i d'atenció primària. Aquesta convocatòria té una dotació total de 88.000 euros, que es reparteixen en sis ajudes en diferents àmbits d'investigació. La modalitat D està dirigida als professionals, preferentment menors de 45 anys, que treballin en els dispositius assistencials per dotar-los del temps necessari per obrir nous projectes de recerca o consolidar una línia existent d'investigació en salut.

Cal destacar que aquesta modalitat és finançada per la Gerència Territorial de Lleida i GSS i, a més, compta amb la col·laboració de les empreses i entitats Amgen, Novartis, Medtronic, Shire i Oncolliga. Els contractes de promoció de la investigació són de 20.000 euros anuals, compatibles amb altres contractes laborals dins de la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial o contractes de guàrdies.


Comentaris

envia el comentari