Catalunya Diari

Fruita amb Justícia Social lamenta veure temporers dormint al carrer a Lleida

La plataforma critica que els dispositius per acollir-los no entrin en funcionament fins a l'1 de juny

La Plataforma Fruita amb Justícia Social ha lamentat «que la manca de previsió i de destinació de recursos de l'Ajuntament de Lleida per donar servei a les persones sense llar» hagi provocat que, un any més, hi hagi temporers dormint al carrer.

L'entitat assegura que la finalització del Pla Iglú, que s'activa quan les temperatures se situen per sota dels zero graus, suposa un augment del volum de gent que es troba en situació de vulnerabilitat, segons han expressat a través d'un comunicat. A aquesta situació s'afegeix el fet que l'obertura del Pavelló 4 de Fira de Lleida i els dispositius per a temporers no es produirà fins a l'1 de juny, amb la qual cosa critiquen que aquests treballadors estaran «en total desprotecció» durant un mes i mig.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des de Fruita amb Justícia Social indiquen que l'arribada de temporers durant els mesos d'abril i maig per fer diverses feines al camp no és un fenomen nou. En aquest sentit, creuen que veure com augmenta el nombre de persones que dorm al carrer «evidencia la manca de planificació, de recursos i de voluntat política de l'Ajuntament de Lleida i la resta d'administracions», segons han dit a la comunitat.

Demanen que es posin en marxa els recursos necessaris per evitar aquestes situacions

Davant d'aquesta problemàtica, denuncien que «no només es vulnera els drets de les persones, sinó que es posa en perill la seva salut en el context actual d'agreujament de la pandèmia» i demanen que es posin en marxa «els recursos necessaris per evitar aquestes situacions».

D'altra banda, la plataforma ha mostrat el seu rebuig a la trobada mantinguda aquest dimecres entre el diputat de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, i representants de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Així, creu que aquesta reunió amb el partit d'ultradreta fa «difícil afirmar amb contundència que no hi ha racisme al sector».


Comentaris

envia el comentari