Catalunya Diari

La Paeria, una de les administracions més transparents del país

Segons la seva valoració en els indicadors de mesura de transparència en l'àmbit nacional i internacional: Infoparticipa i també Transparency International

L'Ajuntament de Lleida és un dels consistoris més transparents del país segons la seva valoració en els indicadors de mesura de transparència en l'àmbit nacional i internacional: Infoparticipa (en l'àmbit nacional) i també Transparency International. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat que la Paeria té en els darrers anys el 100% valoració en aquestes plataformes. Així ho ha anunciat el paer en cap aquest divendres en la Comissió municipal de Transparència a petició dels grups municipals per donar compte de la informació lliurada i reclamada des dels grups. A més a més, Ros ha explicat que la GAIP (Comissió de Garanties del Dret d'Accés a la Informació Pública) és un dels canals mitjançant el qual els ajuntaments han de proporcionar informació als grups municipals i als ciutadans i ciutadanes.

  

  

  

Mitjançant reclamacions d'informació presentades a la GAIP durant els anys 2016 i 2017, s'han presentat a l'Ajuntament de Lleida un total de 89 peticions, 88 de grups municipals i només una per part per la ciutadania. D'aquestes 89 peticions, l'any 2016 se'n van presentar 26 i estan totes resoltes, és a dir, tramesa la informació al 100%. Durant l'any 2017 el total de reclamacions ha estat 63 i estan resoltes, és a dir, lliurada la informació totalment un 79%, en procés de lliurament d'informació un 15,9% i pendent de lliurar un 5,4%.

L'alcalde ha destacat als grups municipals l'alt nivell de transparència de la Paeria, demostrat pels dos indicadors esmentats i per les ràtios de compliment de les reclamacions de la GAIP. Cal recordar que l'Ajuntament de Lleida s'ha situat els darrers tres anys consecutius entre els ens locals més transparents de Catalunya en l'índex Infoparticipa que elabora la Universitat Autònoma de Barcelona i també ha aconseguit la màxima puntuació, un 100%, en el rànquing ITA de Transparency Internacional.


Comentaris

envia el comentari