Catalunya Diari

Aspros estrena un nou servei de formació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual

El pla dissenyarà itineraris personalitzats i atorgarà eines de seguiment individualitzades per aconseguir la inclusió del col·lectiu en el món del treball

La Fundació Aspros de Lleida, entitat lleidatana degana d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, ha impulsat un nou servei de formació i suport en la inserció laboral dins de la seva àrea de suport a persones i famílies. 
 

El projecte 'Activa't', centrat en la formació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental, s'estrenarà aquest pròxim mes de setembre amb el programa 'SIOAS' (Servei Integral d'Orientació, Acompanyament i Suport) de suport a aquest col·lectiu.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El programa s'inclou dintre del Servei de Programes Laborals per a la Diversitat i el gestionarà la Fundació Aspros a través de la implantació d'itineraris personalitzats per la inserció, l'orientació i l'acompanyament laboral de les persones participants.
 

Aquestl programa es desenvoluparà a través d'una subvenció del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que concedeix uns fons procedents de la Unió Europea (UE). El projecte que durà a terme la Fundació Aspros estarà liderat per una pedagoga, que adaptarà el procés d'inserció laboral a les necessitats dels usuaris.

La Fundació Aspros estrena un servei de formació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual. Imatge de l'11 d'agost
La Fundació Aspros estrena un servei de formació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual | LleidaDiari.cat


Itineraris laborals personalitzats

Segons explica la directora tècnica de la Fundació Aspros, Meritxell Draper, el programa 'SIOAS', que serà la primera iniciativa del servei 'Activa't', «ens permetrà dissenyar un itinerari adaptat i personalitzat en el camí de la inserció laboral,incrementant el grau d'ocupabilitat i la inserció laboral en el mercat de treball ordinari, i alhora com a eina de seguiment perquè la persona amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental es pugui mantenir en el mercat de treball mitjançant la metodologia del treball amb suport».
 

Una de les novetats que aporta la iniciativa és que afavoreix la inserció i l'orientació laboral amb un recorregut específic per a les persones amb problemes de salut mental. La Fundació Aspros adapta els seus serveis a les persones segons els projectes de vida de cada una d'elles

Sobre la Fundació Aspros

La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d'acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d'inserció i formació professional.
 

Els serveis de la fundació aporten una millora de qualitat de vida tant a les persones ateses, com a les seves famílies.


Comentaris

envia el comentari