Catalunya Diari

La Fundació “la Caixa”, CaixaBank i FECOM s'uneixen per ajudar a l’Associació Down Lleida

El projecte de Down Lleida pretén millorar la qualitat de vida de les famílies de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació la Caixa", i la FECOM (Federació Provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida), han mostrat el seu suport als projectes de l'Associació Down Lleida, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down a través d'atenció psicosocial, així com donar suport a les seves famílies. L'entitat social ha rebut una col·laboració de 6.000 euros.

La col·laboració permetrà donar suport a l'Associació Down Lleida en la seva metodologia flexible d'atenció als seus usuaris, la Planificació Centrada en la Persona. D'aquesta manera, es permet individualitzar cadascuna de les intervencions i posar el focus en les capacitats, habilitats i interessos de cada persona i cada nucli familiar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals com les de l'Associació Down Lleida, canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

504 persones beneficiàries de les activitats de l'Associació Down Lleida

Actualment hi ha 504 persones beneficiàries de les activitats de l'Associació Down Lleida, ja que s'atenen 126 nuclis familiars, amb usuaris amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals d'edats compreses entre els 0 i 46 anys. Down Lleida considera beneficiaris del seu acompanyament la família extensa i les persones que tracten amb el col·lectiu, com els equips professionals de l'escola, els equips mèdics, i altres professionals que també es beneficien del projecte.

Albert Biosca, director d'àrea de negoci de CaixaBank a Lleida, ha destacat "la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per donar suport a les persones amb algun grau de discapacitat". Per la seva banda, Olga Parés, presidenta de l'Associació Down Lleida, ha agraït a CaixaBank la seva implicació i ha assegurat que els permetrà continuar amb la seva activitat fins i tot en moments complicats com l'actual.

Imatge de la signatura del conveni per ajudar a Down Lleida
La Fundació “la Caixa”, CaixaBank i FECOM junts per ajudar a l’Associació Down Lleida | LleidaDiari.cat

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals.

A més de la seva contribució als projectes socials d'àmbit local, l'entitat dona suport, a través de la seva Acció Social, al programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 integrants, 4.600 dels quals han participat activament en més de 4.200 activitats durant 2020. Gràcies a ells, s'ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables arreu de l'Estat en àmbits com l'educació financera, la inserció laboral, salut i pobresa infantil, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari