Catalunya Diari

La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a l’impuls de projectes socials a Lleida

Prop de 2.000 persones van ser les beneficiàries dels 8 projectes seleccionats el 2020 en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials

Imatge de dos homes en un hort
Més de 200.000 euros per ajudar a les persones més vulnerables davant la pandèmia. Fundació "la Caixa" | Fundació "la Caixa"

La Fundació "la Caixa" va destinar el 2020 237.340 euros a 8 projectes socials a les comarques de Lleida a través del Programa d'Ajuts a Iniciatives Socials que té entre els seus objectius la inclusió social de persones en risc o situació de vulnerabilitat, la promoció de la igualtat d'oportunitats i la millora de la qualitat de vida d'aquests col·lectius.

En el conjunt de tot l'Estat, la inversió va ser de 16,9 milions d'euros repartits en 673 projectes que van tenir com a destinatàries 186.104 persones.El director general de la Fundació "la Caixa", Antoni Vila, ha destacat l'esforç que han fet les entitats aquest 2020 per impulsar projectes que responen a les noves necessitats socials sorgides arran de la crisi sanitària, així com l'aposta de continuïtat de l'entitat per reforçar aquests ajuts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Avui, el nostre compromís social és més necessari que mai perquè la pandèmia i les mesures per a contenir-la tenen un impacte econòmic i social molt important que està repercutint de manera directa en les persones més vulnerables», ha assenyalat Vila. En aquest sentit, el director general de la Fundació "la Caixa" ha anunciat un increment significatiu del pressupost destinat al Programa d'Ajuts Socials, que passa dels 16,9 milions d'euros del 2020 als 22,8 milions d'euros per a aquest 2021.

El Programa d'Ajuts a Iniciatives Socials incideix en diversos àmbits d'actuació

El Programa d'Ajuts a Iniciatives Socials incideix en diversos àmbits d'actuació com la promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i la malaltia; la lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social; habitatges per a la inclusió social; la inserció sociolaboral; la interculturalitat i l'acció social, i l'acció social en l'àmbit rural. A través dels projectes seleccionats en cadascuna d'aquestes convocatòries han estat contractats 3.622 professionals experts en cada un dels àmbits d'actuació, així com s'ha comptat amb la participació de 16.376 voluntaris.

Un any més, el programa renova el compromís de la Fundació "la Caixa" amb les entitats socials, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030 de Nacions Unides (ONU), donant suport a iniciatives que contribueixin a reduir les desigualtats arreu del món, a posar fi a la pobresa, a garantir una educació de qualitat o combatre el discurs de l'odi dirigit especialment contra els col·lectius més vulnerables.


Comentaris

envia el comentari