Catalunya Diari

Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren en la creació d’un banc de material informàtic a Lleida

Les entitats de Noves Oportunitats aposten per una mirada integradora de la tecnologia

Imatge de la signatura entre l'entitat Noves Oportunitats de Lleida i la Caixa

Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren en la creació d’un Banc de material informàtic en el si del Programa de Noves Oportunitats Lleida | LleidaDiari.cat

Fundació "la Caixa" i CaixaBank col·laboren en la creació d'un banc de material informàtic en el si del Programa de Noves Oportunitats Lleida. CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa", ha canalitzat 9.000 euros per al Programa Noves Oportunitats Lleida. El programa Noves Oportunitats - en el territori de Lleida - neix l'any 2015 amb la concessió de la primera edició del programa per part del Servei Català d'Ocupació (SOC) a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Noves Oportunitats Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Servei i atenció a joves del territori en matèria de formació 

Es tracta de donar servei i atenció a joves del territori en matèria de formació i/o inserció laboral amb risc d'exclusió social o en estat de vulnerabilitat. Aquests joves del CNO-Lleida tenen entre 16 i 24 anys. I l'objectiu final del programa de Noves Oportunitats Lleida, és el retorn del jove a la formació professionalitzada en competències i acompanyament a la formació reglada. O també acompanyament al món laboral, amb accions d'empoderament i de desenvolupament competencial, amb tutorització i mentoratge.

Les entitats de Noves Oportunitats aposten per una mirada integradora de la tecnologia, on l'alumnat ha de poder tenir l'oportunitat de desenvolupar la competència digital de forma natural, per tal de poder-la englobar en la resta d'aprenentatges. Els joves de NOP-LLeida, en molts casos tenen una situació de vulnerabilitat i pobresa extrema que provoca un escenari de manca de recursos TIC'S per poder habilitar serveis de formació telemàtica. És en aquest sentit, que es justifica la necessitat de la creació del Banc de Recursos Telemàtics.

Permet escurçar la desigualtat en vers a la majoria de joves 

Aquesta aportació de CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa", permet escurçar la desigualtat en vers a la majoria de joves amb relació a la disponibilitat de mitjans tecnològics fa justificable la creació d'un Banc per a Recursos TICs. D'aquesta manera també es contribueix a un escurçament de les desigualtats, a l'hora de la dotació d'instruments mediadors entre l'alumnat i els continguts d'aprenentatge, quan es realitzen tasques d'ensenyament-aprenentatge, o bé, en processos de recerca d'informació.

Del programa de Noves Oportunitats en formen part, 10 entitats, representades en el territori de les diferents comarques de Lleida:

Associació Alba
Associació Talma 
Associació Reintegra
Fundació Ilersis
Sant Joan de Déu Terres de Lleida 
✔ PROSEC 
✔ ACCER 
Centre Tecnic Ilerderse
✔ Inlingua Lleida 
✔ New School 

Permetrà dotar d'equipaments directament als joves a través de les diferents entitats socials

Aquest ajut de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank permetrà dotar d'equipaments directament als joves a través de les diferents entitats socials. Es preveu també que formin part d'un banc de recursos compartir per optimitzar-ne l'ús i l'aprofitament. En aquest sentit, es podrà desenvolupar la plataforma conjunta entre entitats per garantir un treball homogeni i de qualitat.
L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social.


Comentaris

envia el comentari