Catalunya Diari

Fundació Telefònica llança el repte ‘quilòmetres pel càncer’ a benefici de l'AECC Lleida

Si el repte aconsegueix l'objectiu de 4.000 km, Telefònica farà un donatiu a les dues juntes provincials

La Fundació Telefònica dóna el tret de sortida a un repte on els fons recaptats van destinats un projecte conjunt de l'AECC Osca i Lleida. El projecte ha estat promogut per Javier Llop, voluntari de Telefónica, que des del primer contacte amb l'AECC s'ha bolcat a pensar en aquest projecte compost pel repte esportiu i la cerca de finançament per al suport i acompanyament de pacients oncològics en el món rural.

El projecte engloba el repte esportiu virtual 'Quilòmetres pel càncer' a través del Programa Voluntaris Telefònica de la Fundació Telefònica, i la campanya recaptatòria 'Equitat en Càncer, suport i acompanyament en el món rural' per a continuar donant suport a pacients de càncer i les seves famílies d'Osca i Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els fons recaptats en tots dos projectes aniran destinats íntegrament per a finançar els serveis d'acompanyament i suport de l'AECC Osca i Lleida en el món rural.

Imatge d'una caminada
Fundació Telefònica llança el repte ‘quilòmetres pel càncer’ a benefici de la AECC a Osca i Lleida | AECC

Quilòmetres pel càncer

Des d'avui i fins al 31 de juliol, l'AECC Osca i Lleida repten i animen a la població a sumar quilòmetres per una bona causa. El repte consisteix a aconseguir, entre tots i durant aquests dos mesos, 4.000 km. El repte es pot realitzar caminant, corrent, nedant, amb bici o fins i tot anant a comprar el pa, tots els passos compten.

Els participants s'hauran de registrar en la web https://retosvoluntariostelefonica.saludydesafio.com/modular/desafio/MjQ1/info/.
Una vegada registrat en la pàgina web els participants hauran de descarregar-se una app, la qual serà la que sumarà els quilòmetres recorreguts.

Equitat en Càncer, suport i acompanyament en el món rural

Paral·lelament, s'ha posat en marxa una campanya recaptatòria amb el projecte 'Equitat en Càncer, suport i acompanyament en el món rural' per a continuar donant suport a pacients de càncer i les seves famílies d'Osca i Lleida. A la província d'Osca, s'estima que en 2020 es van diagnosticar 1.485 casos, 589 dones i 896 homes. A la província de Lleida, s'estima que en 2020 es van diagnosticar 2.623 nous casos, 1.060 dones i 1.563 homes.

En aquest moment la supervivència del càncer s'estima en un 53%, un dels objectius de l'AECC és aconseguir que en 2030 la supervivència aconsegueixi el 70% gràcies a la nostra aposta ferma i compromesa amb la recerca en càncer a través de la nostra Fundació Científica. L'AECC vol estar prop de les persones, ja que el diagnòstic de càncer està associat a una amenaça per a la salut amb repercussions en totes les esferes de la vida de la persona malalta i dels seus familiars: en l'àmbit social, laboral, econòmic i familiar.

En el món rural perquè existeixen menys recursos assistencials

Aquesta situació es veu agreujada en el món rural perquè existeixen menys recursos assistencials i més encara en províncies com les de Lleida i Osca amb baixa densitat poblacional, dispersió geogràfica i orografia complicada.

Els donatius es poden fer directament en la web https://telefonica.worldcoo.com/9ca96ddd-9407-447a-bd0f-d49a7df287c3. Si s'aconsegueixen l'objectiu del projecte 4.000km i 4.000€ recaptats, la Fundació Telefònica secundarà també amb 6.000 € el projecte de l'AECC de suport i acompanyament en el món rural als residents a les províncies de Lleida i Osca.


Comentaris

envia el comentari