Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

Gaudeix de la 9a edició de la First Lego League de la mà de la UdL

LleidaDiari.cat col·labora patrocinant l'equip 'Oro's Rookies', de l'institut Joan Oró
Cartell de l'esdeveniment
La First Lego League tindrà lloc aquest cap de setmana a Lleida | UdL

De la mà de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), la ciutat de Lleida celebrarà el dissabte 29 de febrer, la novena edició del torneig classificatori de la First Lego League i, per cinquè cop, l'edició de la Jr. First Lego League, adreçada a joves de 6 a 9 anys.

 

En aquesta edició també s'incorpora a la jornada la FLL Discovery per a nens i nenes de 4 a 6 anys!

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Competició de caràcter lúdic i acadèmic

La First Lego League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que es ve realitzant des de l'any 1988 als Estats Units, des d'aleshores el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit. La competició FLL de Lleida compta amb la participació de 46 equips (30 de FLL, 14 de FLL Jr. i 2 de Discovery FLL) integrats per 358 joves de 32 col·legis i instituts de les comarques de Lleida, Osca, Barcelona i Andorra.

 

D'aquests 204 són nois i 154 noies, el que suposa que el 57% dels participants són nois. En aquesta edició de la FLL el repte CITY SHAPER, obligarà als equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. A pensar en solucions noves i innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui.

 

Resoldre un problema real

Els equips hauran de realitzar un Projecte d'Innovació per a resoldre un problema real. A més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS i / o SPIKE Prime per resoldre les missions del Joc del Robot mentre treballen els Valors FIRST. Així mateix, en aquesta edició de la FLL Jr. el repte, BOOMTOWN, els proposa una ciutat on explorar les necessitats i els reptes de la comunitat.

 

Observant el seu entorn, faran servir la imaginació per resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure-hi i també conviure amb els altres. Els equips hauran d'investigar sobre una problemàtica real i després presentaran a través d'un pòster il·lustratiu, i aprendran sobre màquines simples construint un model fet a partir d'elements LEGO amb una part motoritzada. Els equips es guiaran a través dels Valors FIRST, celebrant el descobriment, el treball en equip i el Professionalisme Cordial. Els petits opten a diverses mencions que reconeixent la seva tasca en les disciplines: Exploració, Maqueta, Programació i Pòster Il·lustratiu.

 

Els valors de la First Lego League

Tot això ho faran a través del pilar fonamental de First Lego League: els Valors First Lego League, celebrant el descobriment, el treball en equip i la Cortesia Professional. En l'àmbit mundial, més de 320.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 100 països participaran en algun dels 1.450 esdeveniments previstos en aquesta edició de First Lego League (FLL), la competició més gran internacional de robòtica per a estudiants del món. A la FLL Jr. Hi participen més de 169.000 nens i nenes de 50 països!

 

A Espanya es celebraran 40 tornejos First Lego League en 32 ciutats i amb més de 17.500 participants. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donen accés a la Gran Final FIRST LEGO League Espanya se celebra el 28 i 29 de març de 2020 a Santa Cruz de Tenerife, Tenerife. Els Tornejos Internacionals First Lego League són el FIRST Championship i els Open Championships. Cada any s'organitzen a diferents ciutats del món i el nombre de places varia. 

 

La diferència de Lleida

La FLL Lleida es caracteritza per què cada any incorpora a la jornada una sèrie d'activitats complementàries gratuïtes (tallers, exposicions, etc) per als visitants i el públic en general. Finalment cal destacar que en aquesta edició s'ha registrat el nombre més gran de voluntaris de la FLL Lleida: 135 persones, moltes vinculades a la Universitat de Lleida (PDI, PAS i alumnat) treballaran per aconseguir que la FLL 2020 sigui un èxit! Gent entusiasta, responsable i compromesa que gaudeix treballant amb els més joves i que, de ben segur, faran de la FLL una experiència inoblidable per als equips.

 

La col·laboració de LleidaDiari.cat amb un dels equips

En aquesta edició, LleidaDiari.cat té l'oportunitat de patrocinar l'equip 'Oro's Rookies' de l'institut Joan Oró de Lleida. Aquest grup d'alumnes presentaran el projecte científic 'Fem verd el Joan Oró', el qual, té com a objectiu fer del centre un més verd, sostenible i agradable per a tots. Sens dubte, des del diari enviem tota la bona sort del món a l'equip i, en general, a tots els participants d'aquest important esdeveniment.

Imatge del grup 'Oro's Rookies'
LleidaDiari.cat patrocina el grup d'alumnes 'Oro's Rookies' | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari