La Generalitat adverteix que sancionarà el Capítol si una cigonya pateix danys amb la xarxa de la catedral de Lleida

L'administració insta a substituir l'actual malla protectora per una altra amb forats més petits, al menys en aquells punts més crítics on els animals poguessin quedar atrapats
Imatge de les cigonyes sobre la xarxa de la Catedral de Lleida
Imatge de les cigonyes sobre la xarxa de la Catedral de Lleida | Ipcena-Fauna

La Generalitat adverteix amb l'obertura d'un expedient sancionador en cas que una cigonya pogués patir danys amb la xarxa que s'està acabant d'instal·lar a les cúpules i contraforts de la catedral nova de Lleida per evitar que aquests animals niïn al temple. Bastant-se en informes tècnics i després de modificar la resolució inicial que autoritzava la col·locació de la malla protectora, des de Territori i Sostenibilitat van instar el Capítol de la Catedral a substituir la xarxa actual per una altra amb els forats més petits, almenys en aquells punts més crítics, per tal d'evitar que s'hi pugui quedar atrapada alguna cigonya.

 

En aquest sentit, des de la Generalitat consideren «desproporcionada» la querella criminal presentada pel Capítol contra la directora dels serveis territorials de Territori a Lleida, Dolors Tella. Per la seva banda, Ipcena ha anunciat que denunciarà Territori i Sostenibilitat en entendre que no podia autoritzar la retirada de darrer niuque quedava a la catedral durant el període de nidificació de l'espècie.

 

En aquest sentit, des del departament ho atribueixen a una mesura «provisional» i remarquen que la Generalitat defensa que les cigonyes puguin tornar a l'edifici i, per això, en el projecte de rehabilitació de les cobertes s'exigiran mesures que ho possibilitin i, per tant, facin compatible la presència de l'espècie amb la preservació del temple.

Més imatges de les cigonyes a la Catedral
Més imatges de les cigonyes a la Catedral | Ipcena-Fauna

 

La Catedral de Lleida amb les cigonyes

 Comentaris

envia el comentari