Catalunya Diari

La Generalitat dona permís a una família de la Garrotxa perquè es quedi un lleó

El Simba es troba en una finca de 10 hectàrees amb més de 30 animals rescatats

El Simba, a la cuina de casa
El Simba, a la cuina de casa | CCMA

L'Eloi i la Mada, que fa pràcticament dos anys que tenen un lleó a casa seva, estan d'enhorabona. Tal com informa 'Ara', han obtingut els permisos pertinents perquè la seva peculiar mascota, el Simba, pugui quedar-se a la finca de 10 hectàrees que van habilitar pel seu benestar, en una zona ubicada als voltants de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa.

L'animal, que actualment té tres anys i pesat uns 250 quilos, va ser adoptat quan tan sols era un cadell, per tal d'evitar que el destinessin al circ on havia de ser ensinistrat per fer espectacles. En canvi, gràcies a la seva acció, el Simba pot mantenir-se al territori, on conviu amb una trentena més d'animals, tots ells rescatats en circumstàncies similars.

El Simba, a la finca
El Simba, a la finca | CCMA

 

Solidaritat amb els animals

Les accions altruistes dirigides per aquesta parella són una mostra del que es pot aconseguir si es posa un granet de sorra pel benestar dels éssers vius. Amb les diferents adopcions realitzades en els últims anys, han aconseguit salvar a desenes d'espècies, les quals probablement haurien acabat morint per les condicions precàries en què vivien.

El cas particular del Simba, un mamífer de la família dels fèlids, representa una despesa mensual, solament per alimentació, que sobrepassa els 500 euros. El lleó es troba en condicions excel·lents, en un espai restringit, amb una tanca de 4 metres d'alçada, la qual protegeix perfectament la zona per evitar que l'animal pugui comportar problemes.

A més, el comportament i l'educació del Simba és totalment contrari a la personalitat agressiva que s'acostuma a donar a aquests animals. El lleó és molt afectuós i fins i tot, en moltes ocasions, els propietaris conviuen amb ell, arribant a fer migdiades de manera conjunta.

La Mada i el Simba fent la migdiada
La Mada i el Simba fent la migdiada | CCMA

Feina per l'Ajuntament

Després que la Generalitat aprovés que la finca on es troba el Simba obtingués els permisos pertinents per convertir-lo en nucli zoològic, ara és feina de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca coordinar la situació i posar en ordre tota la documentació. Mesos enrere, el batlle Joan Carlos va reconèixer que, d'aconseguir aquests permisos, «no sabem ben bé com haurem de regular-ho».

No obstant això, els tràmits necessaris s'han posat en funcionament, fet pel qual s'ha començat a redactar la nova ordenança. Amb aquesta, es permetrà autoritzar el manteniment del lleó per part de la parella, així com dels altres animals que tenen a la finca, la qual s'haurà de mantenir amb les condicions de seguretat i restricció amb les quals compta actualment.

El Simba i la Mada conviuen sense cap inconvenient
El Simba i la Mada conviuen sense cap inconvenient | CCMA

Comentaris

envia el comentari