Catalunya Diari

El Govern avança tota la informació i les dades oficials del referèndum de diumenge

Hi haurà 6.299 meses repartides en 2.315 col·legis electorals per tot el territori

Imatge de la roda de premsa.
Imatge de la roda de premsa. | Cedida

El Govern de la Generalitat ha fet una roda de premsa aquest migdia en què, a més d'ensenyar la ja famosa urna on es votarà diumenge, també ha donat totes les dades i informació oficial sobre la cita. En la compareixença, en què hi han estat el vicepresident, Oriol Junqueras, i dels consellers de la Presidència, Jordi Turull, i d'Exteriors, Raül Romeva, s'ha assegurat que «diumenge es votarà».

A més, han especificat que hi ha 5.343.358 persones majors de 18 anys convocades. Turull ha explicat: «Hi haurà 2.315 col·legis electorals a tot el territori. Hi haurà 7.235 persones implicades en el procés, com a responsables i coordinant. En els col·legis repartits pel territori hi haurà 6.299 meses electorals». Per la seva banda, Romeva ha volgut defensar la legalitat del referèndum i ha assegurat: «Això no va d'independència, va de democràcia. El referèndum és un instrument democràtic que permet a tothom expressar-se. No és delicte, no està prohibit».

En castellà, Oriol Junqueras ha lamentat l’acció del govern espanyol: «El govern de Catalunya no està fent res dolent. Les persones detingudes són persones honestes que treballen al servei de la ciutadania. Cada acció del govern espanyol per impedir que els ciutadans votin només han fet augmentar la determinació de la ciutadania i l'empatia internacional».


Comentaris

envia el comentari