Catalunya Diari

El Govern català es posa en marxa i contacta amb 55.000 catalans

Se’ls ha escollit, per sorteig, d’entre els ciutadans menors de 70 anys
Urna per participar en el referèndum | Cedida

Segons càlculs de la Generalitat, per tal que el referèndum de l’1 d’octubre sigui factible hauran de col·laborar-hi, com a mínim, prop de 55.000 persones, entre titulars i suplents, en les 6.300 meses electorals que estan previstes. El mètode de selecció ha estat el del sorteig —iniciat el passat dia 8 de setembre— entre tots aquells habitants, presents al llistat elaborat per la Generalitat, menors de 70 anys. Els escollits ja han començat a rebre les citacions pertinents, tot i que Rajoy ja ha avisat que, el que han de fer, és no assistir-hi, ja que es tracta d'un acte «absolutament il·legal».

 

Segons el web de la Generalitat clausurat ahir, els interpel·lats ja han començat a rebre les notificacions amb la informació d’on hauran de presentar-se el dia de la consulta. Malgrat que el període d’enviament d’aquestes finalitza aquest divendres, segons aquest web, el fet que es produeixi algun endarreriment no invalidarà la notificació. En cas que els citats a participar com a presidents, vocals o suplents, volguessin presentar al·legacions, aquestes haurien de presentar-se abans del dia 18 i quedar resoltes prèviament al 20.

Una nova figura creada per la legislació catalana

La principal novetat en aquest procés respecte d’una elecció «habitual» és la creació del ‘personal col·laborador de l’Administració electoral’. Aquesta figura, representada en forma de voluntaris, tindrà la funció de ‘col·laborar en els treballs relacionats amb l’execució del referèndum’. Aquests voluntaris podran inscriure’s en una borsa gestionada per la Generalitat. En el moment del redactat d’aquesta notícia, ja eren més de 30.000 els voluntaris que s’hi havia registrat.

 

Les funcions d’aquests voluntaris es dividiran en quatre possibilitats. Actuar com enllaç entre les meses i la Generalitat, coordinar el procés en cadascun dels diferents àmbits territorials i, per últim, els agents electorals que hauran de donar suport de caràcter tant logístic com administratiu.Comentaris

envia el comentari