Catalunya Diari

El govern central penalitzarà els cotxes dièsel a partir del 2019

Ho ha fet públic el Ministeri d’Indústria, que pretén reduir les emissions de Diòxid de Carboni

trafico
Imatge d'arxiu | Cedida
 

Ho van advertir fa uns mesos. El govern de Pedro Sánchez, poc després d’arribar al poder, ja va fer pública la seva intenció de dur a terme diversos canvis en assumptes de fiscalitat mediambiental, uns canvis que afectarien directament al dièsel. I, avui, la ministra d’Indústria ha explicat que l’executiu socialista ja treballa en la creació d’un impost per als vehicles dièsel.

Reyes Maroto també ha fet patent la seva intenció d’aprovar aquest impost a la vegada que els pressupostos generals de l’any que ve, fet que tindrà lloc a la tardor. El motiu de tan impopular mesura no és altre que les directrius que imposen des de Brussel·les, que són veritablement estrictes en temes de contaminació ambiental.

Es busca reduir i controlar els nivells de Diòxid de Carboni

Així doncs, la ministra ha expressat que la seva intenció és dur a terme els canvis de manera gradual, ja que no volen perjudicar la competitivitat dins el sector de l’automoció. Amb tot, busquen controlar al màxim les perilloses emissions de CO2 que tant mal causen al medi ambient.

Però, com ja hem dit a l’inici de la notícia, aquesta mesura no ens agafa per sorpresa, ja que el passat mes de juliol, des de l’executiu ja van dir que el dièsel «tenia els dies comptats». A més, des del Ministeri d’Hisenda va transcendir que el PSOE estava estudiant la idea d’equiparar el preu del gasoli i la gasolina.

El dièsel, un carburant inviable a causa de la seva contaminació

Amb aquesta nova actuació del govern central, queda patent la importància de fer cas a la Comissió Europea, que és molt rígidaquan es tracta el tema de les emissions de Diòxid de Carboni. Això fa força inviable la utilització d’allò que es consideren carburants contaminants, i malauradament el dièsel s’engloba dins d’aquesta categoria.

Està clar que, des que s’aprovés la moció de censura el passat mes de juny, l’executiu de Sánchez ha mostrat la seva voluntat de canviar les coses. Entre d’altres propostes, des que van arribar al govern, els socialistes han fet pública la seva intenció de reduir l’IVA en els productes d’higiene femenina, d’eliminar el copagament dels medicaments dels pensionistes, i, ara, la de crear una ajuda per a joves desocupats que signin un contracte de formació.


Comentaris

envia el comentari